Azure bot service integration with MS Teams is not working

Pramod Kumar Kotagiri 25 Reputation points
2023-11-24T07:34:37.57+00:00

Hi team, we are utilizing the Azure Bot Service. After successfully integrating with Microsoft Teams, we encountered an issue when attempting to type a message in the chatbot. At that time, I received the following error message: "You cannot send messages to this bot."

Please look into this highest priority.error teams

Microsoft Teams Development
Microsoft Teams Development
Microsoft Teams: A Microsoft customizable chat-based workspace.Development: The process of researching, productizing, and refining new or existing technologies.
3,037 questions
0 comments No comments
{count} votes

1 answer

Sort by: Most helpful
  1. SnehaAgrawal-MSFT 20,241 Reputation points
    2024-01-23T15:42:30.1966667+00:00

    This error message usually occurs when the bot is not properly configured to receive messages from the channel. There are a few things you can check to resolve this issue:

    1. Make sure that the bot is properly configured to receive messages from Microsoft Teams. You can do this by going to the Bot Service resource that you have created and selecting Channels. From there, make sure that Microsoft Teams is listed as a channel and that it is properly configured.
      1. Open the Azure portal.
      2. Open the Azure Bot resource blade for your bot.
      3. Open Channels and select Microsoft Teams:
        1. Read and agree to the terms of service.
        2. On the Messaging tab, select the cloud environment for your bot. For more information, see the Post build section of Plan your app with Teams features.
        3. Select Apply.
      4. Select Get bot embed code, locate the embed code for Teams, and then copy the https part of the code. For example, https://teams.microsoft.com/l/chat/0/0?users=28:b8a22302e-9303-4e54-b348-343232. You can use this code to test the bot in Teams. Refer-https://learn.microsoft.com/en-us/azure/bot-service/channel-connect-teams?view=azure-bot-service-4.0
    2. Check that the bot's Microsoft app ID and password are saved correctly in the bot configuration file you uploaded to the web app. You can verify this by going to the Bot Service resource and selecting Settings > Configuration. From there, make sure that the app ID and password are correct.

    Let us know