Azure AD B2C is sometimes unresponsive when trying to sign in

Hodges,Sean 0 Reputation points
2024-05-15T14:59:21.4966667+00:00

We have a custom policy with Custom HTML that we developed for our Sign-In page based off of Azure AD B2C. Most of the time it works well, but every so often the page will be completely unresponsive - the sign in button doesn't work, sign up doesn't work, etc. I've inspected the Network tab when it's come up and nothing happens there - there's no requests to the backend server, it's like the buttons just aren't being connected.

We can solve the problem by refreshing the page, and usually it's fine afterwards. But we're hoping that there might be something we can do to fix the problem so that it won't happen at all.

There doesn't seem to be any consistent way of reproducing it, but we have noticed that it happens more often if we:

  • open a private browser window (Edge InPrivate, Chrome Incognito, etc)
  • for username instead of typing it in manually, select it from the dropdown (if you've signed in before with that browser it may be available -- see screenshot below)
  • enter Password manually
  • Click login button

I've been taking a look but it looks like this is something deeper in B2C, so I don't think there's anything I can do with it from the policy side. We do have some Custom JS integrated into the web page, but it's nothing that would affect any of the buttons (all we're doing is adding some classes to some of the page elements).

Let me know if there's anything else I can provide to help figure out what's going on. Has this happened before / is there anything I can do to fix the issue? Thanks!

Microsoft Entra ID
Microsoft Entra ID
A Microsoft Entra identity service that provides identity management and access control capabilities. Replaces Azure Active Directory.
19,852 questions
0 comments No comments
{count} votes

2 answers

Sort by: Most helpful
  1. Hodges,Sean 0 Reputation points
    2024-05-15T17:21:03.49+00:00

    It looks like the problem might be slow network connections.

    When the network request is being processed, nothing else works, and nothing seems to happen in the UI (there's no Processing indicators or anything). Then if we leave it long enough, eventually it comes back and the page starts to work again.

    I'll close this question. Thanks!

    0 comments No comments

  2. Marilee Turscak-MSFT 34,786 Reputation points Microsoft Employee
    2024-05-15T23:17:52.4266667+00:00

    Hi @Hodges,Sean ,

    I'm glad that you were able to resolve your issue and thank you for posting your solution so that others experiencing the same thing can easily reference this! Since the Microsoft Q&A community has a policy that "The question author cannot accept their own answer. They can only accept answers by others ", I'll repost your solution in case you'd like to "Accept " the answer.

    Issue:

    When signing into B2C, the page was sometimes unresponsive and you would need to refresh the page to resolve it.

    Solution:

    The issue appears to be related to slow network connections.

    If you have any other questions or are still running into more issues, please let me know. Thank you again for your time and patience throughout this issue.

    Please remember to "Accept Answer" if any answer/reply helped, so that others in the community facing similar issues can easily find the solution.

    0 comments No comments