[Migrated from MSDN Exchange Dev]Exchange 2019 does not search forwarded message with attachment

Lucas Liu-MSFT 6,161 Reputation points
2020-12-23T04:28:16.513+00:00

[Note] This thread was originally posted on MSDN. As the MSDN Exchange Dev forum mainly focuses on developing issues and the TechNet Exchange forums for general questions have been locked down, we manually migrated this one to Microsoft Q&A platform to continue the troubleshooting.

Hi everyone.

We encountered a very strange bug with exchange search.

Context:

Outlook working in on-line mode (running on terminal servers, so we can`t chnage it to cached mode due high IO)

When user get message with any attached file AND forward it, the message disappears from the search results. Outlook search showing forwarded message from "SENT" folder, but do not showing original message in "INBOX"

There is an example on sreenshot
50681-3333.png

as you can see, search showing only 3 results, while we have 4 messages (2 in inbox, 2 in sent).

OWA have same issue.

Users do not use Conversation View, as some correspondence may contain dozens of messages that are difficult to view in this form.

This problem appear after upgrading to Exchange 2019 (CU3) from 2016. Now we installed CU8, but this bug still here...

Has anyone encountered a similar bug?

Exchange Server Management
Exchange Server Management
Exchange Server: A family of Microsoft client/server messaging and collaboration software.Management: The act or process of organizing, handling, directing or controlling something.
7,426 questions
{count} vote

11 answers

Sort by: Most helpful
  1. Marco Mandricardo 11 Reputation points
    2021-06-29T15:48:02.377+00:00

    Thanks @Lucas Liu-MSFT ,
    how can i open a case with Microsoft for further investigation?

    or at who could i ask to do that for me?

    i'm from Italy.

    0 comments No comments

  2. Drogo 1 Reputation point
    2021-07-02T23:16:44.003+00:00

    sending a new email , ( Outlook online mode.)
    Using troubleshootmordernmailboxsearch.ps1 checking the bigfunnelcorrelation ID Attribute value.
    troubleshoot-mordernsearch.ps1 -mailbox "mbxname" -itemsubject "subject name " -matchsubjectsubstring | select bigfunnelcorelationID
    forward the email to someone,
    then Using troubleshootmordernmailboxsearch.ps1 check the bigfunnelcorrelation ID of the original email if it goes missing.

    0 comments No comments

  3. Drogo 1 Reputation point
    2021-07-02T23:20:17.497+00:00

    Followed the above steps and download the steps from this site:

    https://github.com/microsoft/CSS-Exchange/releases/latest/download/Troubleshoot-ModernSearch.ps1
    Run on Exchange management server.

    And let me know if anybody can reproduce this, we will check in our environment to see if can come up with a solution for this kind of bug.


  4. Clinton 1 Reputation point
    2021-08-03T17:38:54.917+00:00

    Has anyone found a resolution to this issue yet? We have the same problem:

    After installing an earlier CU (CU6 perhaps), BigFunnel stopped on all mailboxes. Every search now only yields emails prior to the CU install date.

    • I've tried installing CU9 and CU10 and still broken.
    • I've tried migrating mailboxes to a new database but get an error that I can't migrate because BigFunnel indexing is out of sync or something like that, so a catch 22.
    • I've tried Start-MailboxAssistant -Identity user1 -AssistantName BigFunnelRetryFeederTimeBasedAssistant

    Microsoft, please fix this!

    0 comments No comments

  5. Network_Master 11 Reputation points
    2021-11-02T00:26:52.49+00:00

    We are also seeing the same behavior with freshly created calendar entries

    https://learn.microsoft.com/en-us/answers/questions/603861/exchange-2019-and-unsearchable-calendar-items.html?childToView=611050#comment-611050

    Are there any MS Reps who want to pick this up and get some diag data offlist to try and sort this out

    0 comments No comments