Issue with Outlook365 Search Field

Andreas Kalanidis 1 Reputation point
2021-05-06T07:42:47.337+00:00

Hello there,

I am facing a couple of weeks an issue with the Searching Field of Outlook .
When searching , I notice a different language display on the words ; From: and To:
They are replaced with some symbols . When I try to search mails from these suggested people Outlook doesn't bring back any results.

I asked in Outlook forum and based on some tests they said that the From: and To: fields are related with Windows language , rather than Outlook as an app.

Are there any thoughts , or similar situations faced again ?
Any suggestions are welcomed.

I pin the link from the Outlook thread : https://learn.microsoft.com/en-us/answers/questions/371987/ms-outlook365-search-issue-and-different-language.html

Thank you

94279-untitled.png

Outlook Management
Outlook Management
Outlook: A family of Microsoft email and calendar products.Management: The act or process of organizing, handling, directing or controlling something.
4,738 questions
Office Management
Office Management
Office: A suite of Microsoft productivity software that supports common business tasks, including word processing, email, presentations, and data management and analysis.Management: The act or process of organizing, handling, directing or controlling something.
1,939 questions
0 comments No comments
{count} votes

1 answer

Sort by: Most helpful
  1. Jade Liang-MSFT 9,946 Reputation points Microsoft Employee
    2021-05-07T02:13:46.397+00:00

    Hi @Andreas Kalanidis

    Sorry to hear that your issue has not been reloved now, have you tried the troubleshooting menthods as I mentioned before?

    In order to further confirm if your issue is related to your search index , it's suggested to search via click "From" button like below to check if it could work normally.
    94539-snipaste-2021-05-07-09-59-07.jpg

    It's you also couldn't work normally there, corrupted search index may cause it, if you haven't rebuild the search index, please try to rebuild it to check if the issue has any difference.

    If you could search normally via the "from" button, it may be related to your language package, as I mentioned before, have you tried to switch to other windows display language to check(Start > Settings > Time & Language > Language.)? If not, it's suggested to change it or reinstall your language package for testing.

    If your issue has any update, please feel free to post back :)


    If the response is helpful, please click "Accept Answer" and upvote it.
    Note: Please follow the steps in our documentation to enable e-mail notifications if you want to receive the related email notification for this thread.