Issue about Outlook 2016 Meeting Invitation with attachment

Caeser Chan 1 Reputation point
2021-08-06T02:19:55.187+00:00

Hi,

We have few Windows 10 PC with MS Outlook 2016 which joining to the same domain. Some of them retrieve the meeting invitation with attachment improperly from POP3 mail server. All PC can retrieve the invitations without attachment properly. The problematic and normal emails were shown below.

Normal:
120994-ouitlook-2016-meeting-invitation-with-attachmentno.jpg

Abnormal:
121023-ouitlook-2016-meeting-invitation-with-attachmentpr.jpg

And here is another other sample testing case:

Normal:
121055-meeting-testing-emailcaeser.jpg

Abnormal:
120986-meeting-testing-emailroger.jpg
121012-meeting-testing-emailroger-2.jpg

Here is the PCs settings: s!Am_tJfGIfpWrgwJio1raFNSkztd6

Anyone have idea what's wrong and how to solve the problem? Please tell if any further info is required. Thanks a lot!

Regards,
Caeser.

Outlook Management
Outlook Management
Outlook: A family of Microsoft email and calendar products.Management: The act or process of organizing, handling, directing or controlling something.
4,958 questions
0 comments No comments
{count} votes

1 answer

Sort by: Most helpful
  1. Jade Liang-MSFT 9,956 Reputation points Microsoft Employee
    2021-08-06T07:47:51.197+00:00

    Hi @Caeser Chan ,

    Welcome to our forum!

    Some of them retrieve the meeting invitation with attachment improperly from POP3 mail server

    According to your description, this issue only occurred on some specific users, have you checked if there are any differences between these users and others(such as accout type, default Outlook unicoding or others)?

    I understand that the issue occurred on those meeting requests from an external POP3 mail server, which means the meeting invitations were sent across different organizations mailboxes, is it right?

    If so, I have researched a lot and found a similar thread that mentioned it may be related to the format setting of calendar outside your organization, please kindly check it and try to uncheck the option like below for testing.
    121161-image.png

    If the issue still exists after that, in order to further confirm if your issue is related to the client or the mailbox, if it possible, please try to log into the web mail to check if you could view the request normally there.

    Also, it's recommended to configure other accounts that could view it normaly on the promatic PC to check if the issue could be reproduced in this case. If the issue could be reproduced, as I know, some third-party add-ins may cause it, it's recommended to restart your Outlook in safe mode to check if ther issue has any differences there(windows + R >type "outlook.exe /safe">enter).

    If your issue has any update, please feel free to post back.


    If the response is helpful, please click "Accept Answer" and upvote it.
    Note: Please follow the steps in our documentation to enable e-mail notifications if you want to receive the related email notification for this thread.