Unable to capture image

Claudio Butturini 21 Reputation points
2022-03-09T08:52:32.74+00:00

Hi,

I'm trying to capture an image as documented at the following link:

https://learn.microsoft.com/en-us/azure/marketplace/azure-vm-use-approved-base#capture-image

Here are the capture settings

181327-capture-settings.png

I got the following error:

{"code":"DeploymentFailed","message":"At least one resource deployment operation failed. Please list deployment operations for details. Please see https://aka.ms/DeployOperations for usage details.","details":[{"code":"Conflict","message":"The gallery image version source '/subscriptions/1f-2e609/resourceGroups.....' contains gallery image property 'IsAcceleratedNetworkSupported' which has a different value ['True'] than the input gallery image property value ['

Azure Virtual Machines
Azure Virtual Machines
An Azure service that is used to provision Windows and Linux virtual machines.
7,242 questions
0 comments No comments
{count} votes

Accepted answer
  1. vipullag-MSFT 24,636 Reputation points
    2022-03-09T10:36:02.21+00:00

    @Claudio Butturini

    Firstly, apologies for any inconvenience this issue may have caused.

    This is a known issue, team is rolling out a fix for this.

    The issue was in creating imaged definition, Plan Information had to be provided in the command:

    Example:

    az sig image-definition create --resource-group RG --gallery-name test --gallery-image-definition acceleratedbyol --publisher paloaltonetworks --offer vmseries-flex --sku byol --os-type Linux --os-state Generalized --features IsAcceleratedNetworkSupported=True --plan-name byol --plan-product vmseries-flex --plan-publisher paloaltonetworks

    As a work around, you can try to capture the image as a managed image, then try adding it to the gallery.

    Hope that helps.
    Please 'Accept as answer' if it helped, so that it can help others in the community looking for help on similar topics.

    1 person found this answer helpful.

8 additional answers

Sort by: Most helpful
  1. yuvaraj j 6 Reputation points Microsoft Employee
    2022-03-09T15:08:31.29+00:00

    Hello ClaudioButturini-9739,

    I had spoken with the engineering group they had already rolled out the fix on march 08th 2022 & it’s been deployed in phase manner .


  2. Claudio Butturini 21 Reputation points
    2022-03-09T17:57:13.647+00:00

    Hi,

    I just tried again and still get the same error however capturing the image as managed and adding it to the gallery worked, thanks


  3. Alex Gregory 1 Reputation point
    2022-03-09T19:15:45.187+00:00

    Clicking capture from the VM itself and capturing as an image and then adding to the gallery, I can also confirm does work as a temporary work around.

    0 comments No comments

  4. Ruslan Sabitov 1 Reputation point
    2022-03-09T22:41:41.33+00:00

    I just tried to capture it as an image and I got the following error

    {"code":"DeploymentFailed","message":"At least one resource deployment operation failed. Please list deployment operations for details. Please see https://aka.ms/DeployOperations for usage details.","details":[{"code":"Conflict","message":"The gallery image version source '/subscriptions/xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx/resourceGroups/sf-xxxxxx-vm01-rd/providers/Microsoft.Compute/virtualMachines/sf-xxxxxxx-vm01' contains gallery image property 'IsAcceleratedNetworkSupported' which has a different value ['True'] than the input gallery image property value ['<null>']."}]}

    0 comments No comments