Työtilan säilyttämisen perustaminen ja hallinta

Kun poistat työtilan, se siirtyy säilytysjaksoon, jonka aikana voit palauttaa sen. Tämä säilytysominaisuus auttaa suojaamaan vahingossa tapahtuvilta poistoilta, jolloin työtilan sisältö ei katoa pysyvästi ennen kuin ehdit palauttaa sen.

Tässä artikkelissa kuvataan, miten säilytysaika asetetaan, poistetut työtilat palautetaan ja työtilat poistetaan pysyvästi ennen säilytysajan umpeutumista.

Yleiskatsauksen siitä, miten säilytys toimii työtiloissa ja esineissä, löydät kohdasta Retention and recovery in Fabric.

Edellytykset

  • Tarvitset vuokralaisen ylläpitäjän roolin säilytysasetusten asettamiseen ja työtilojen palauttamiseen tai pysyvään poistamiseen.

Aseta poistettujen yhteistyötilojen säilytysaika

Oletuksena Fabric säilyttää poistetut yhteistyötyötilat seitsemän päivän ajan. Voit muuttaa säilytysajan kestoa (7 päivästä 90 päivään) käyttämällä Määrittele työtilan säilytysjakso vuokralaisasetuksella.

  1. Hallintaportaalissa mene kohtaan Workspace settings>Define workspace retention period.
  2. Laita asetus päälle ja syötä säilytysajan päivien määrä. Voit valita missä tahansa 7–90 päivää.
  3. Valitse Käytä.

Muistio

Kun Määrittele työtilan säilytysaika -asetus on pois päältä, poistetuilla yhteistyötyötiloilla on silti seitsemän päivän säilytysaika.

Tämä asetus ei vaikuta Työtilojeni säilytysaikaan. Omat työtilat ovat aina 30 päivän säilytysaikoja.

Miten säilytysajan muuttaminen vaikuttaa jo poistettuihin työtiloihin

Määrittele työtilan säilytysaika -asetus koskee kaikkia poistettuja yhteistyöhön perustuvia työtilaa vuokralaisessa, mukaan lukien työtilat, jotka olet jo poistanut ennen asetuksen muuttamista. Fabric ei tallenna kopiota säilytysajasta poistohetkellä. Sen sijaan Fabric laskee jäljellä olevan säilytysajan jokaiselle poistetulle työtilalle käyttämällä asetuksen nykyistä arvoa:

Remaining retention = current retention period - days since the workspace was deleted

Koska Fabric laskee jäljellä olevan säilytysajan uudelleen nykyisestä asetusarvosta, asetuksen muuttaminen astuu voimaan välittömästi työtiloissa, jotka ovat jo säilytysjaksossa:

  • Kun pidennät säilytysaikaa, poistetut työtilat pysyvät palautettavissa pidempään. Esimerkiksi, jos asetus on 30 päivää ja poistit työtilan 10 päivää sitten, sillä työtilalla on jäljellä 20 päivää säilytystä. Jos sitten muutat asetuksen 60 päivään, samalla työtilalla on jäljellä 50 päivää säilytystä.

  • Kun säilytysaikaa lyhennetään, poistetut työtilat ovat palautettavissa lyhyemmäksi aikaa. Saman esimerkin mukaan, jos muutat asetuksen 30 päivästä 15 päivään, 10 päivää sitten poistamallasi työtilalla on jäljellä 5 päivää säilytystä 20 sijaan.

Varoitus

Jos lyhennät säilytysaikaa niin, että poistettu työtila on jo säilytystilassaan pidempään kuin uusi arvo, kyseinen työtila on oikeutettu pysyvään poistoon. Fabric poistaa sen pysyvästi seuraavalla kerralla, kun se tarkistaa vanhentuneet työtilat, eikä ylimääräistä armonaikaa ole. Esimerkiksi, jos poistit työtilan 30 päivää sitten ja muutat asetuksen seitsemäksi päiväksi, Fabric poistaa kyseisen työtilan pysyvästi ja peruuttamattomasti sen sisällön.

Ennen kuin lyhennät säilytysaikaa, mene hallintaportaalin Workspaces-sivulle ja palauta kaikki poistetut työtilat, joita vielä tarvitset.

Fabric arvioi poistetut työtilat pysyvän poiston varalta säännöllisesti sen sijaan, että ajoittaisi pysyvän poiston etukäteen. Säilytysajan pidentäminen pidentää poistettua työtilaa niin kauan kuin työtila on edelleen säilytysjaksossaan ja näyttää tilan Poistettu. Kun Fabric alkaa poistaa työtilaa pysyvästi, asetuksen kasvattaminen ei palauta sitä.

Poistetun yhteistyötyötilan palauttaminen

Kun poistettu yhteistyötyötila on säilytysjaksossa, voit palauttaa sen ja sen sisällön.

  1. Hallinnon portaalissa avaa Workspaces-sivu ja etsi poistettu yhteistyötyötila, jonka haluat palauttaa. Yhteistoiminnallisten työtilojen tyyppi on Työtila. Säilytysaikana olevan työtilan tila on Poistettu.
  2. Valitse työtila ja sitten Palauta valintanauhasta tai valitse Enemmän vaihtoehtoja (...) ja valitse Palauta.
  3. Palauta työtilat -paneeliin, joka ilmestyy, syötä työtilalle uusi nimi ja anna vähintään yhdelle käyttäjälle ylläpitäjän rooli työtilassa.
  4. Valitse Palauta.

Poista pysyvästi poistettu yhteistyötyötila säilytysaikana

Kun poistettu yhteistyötyötila on säilytysjaksossa, voit poistaa sen pysyvästi ennen säilytysajan päättymistä.

  1. Hallinnon portaalissa avaa Workspaces-sivu ja etsi poistettu yhteistyötyötila, jonka haluat poistaa pysyvästi. Yhteistoiminnallisten työtilojen tyyppi on Työtila. Säilytysaikana olevan työtilan tila on Poistettu.
  2. Valitse työtila, valitse sitten Pysyvästi poista valintanauhasta tai valitse Lisää asetuksia (...) ja valitse Poista pysyvästi.

Fabric pyytää sinua vahvistamaan pysyvän poiston. Kun olet vahvistanut asian, työtilaa ja sen sisältöä ei enää voi palauttaa.

Poistetun Oma työtila -kohdan palauttaminen sovelluksen työtilana

Kun organisaatiosi poistaa käyttäjiä Microsoft Entra ID:stä, heidän Omat työtilansa näkyvät Tila-sarakkeessa Workspaces-sivulla hallinnon portaalissa poistettuna. Voit palauttaa poistetut My workspacet sovellustyötiloiksi, joissa muut käyttäjät voivat tehdä yhteistyötä.

Tämän palautusprosessin aikana sinun täytyy määrittää vähintään yksi työtilan ylläpitäjä ja antaa uudelle työtilalle nimi. Kun palautat työtilan, se näkyy Workspace-sarakkeessa Workspace-sivulla Workspace-sivulla.

  1. Hallinnon portaalissa avaa Workspaces-sivu ja etsi poistettu henkilökohtainen työtila, jonka haluat palauttaa.
  2. Valitse työtila ja sitten Palauta valintanauhasta tai valitse Enemmän vaihtoehtoja (...) ja valitse Palauta.
  3. Palauta työtilat -paneeliin, joka ilmestyy, syötä työtilalle uusi nimi ja anna vähintään yhdelle käyttäjälle ylläpitäjän rooli työtilassa.
  4. Valitse Palauta.

Kun palautat poistetun työtilan sovellustyötilaksi, se on kuin mikä tahansa muu sovellustyötila.