Делите путем


Шта је локални мрежни пролаз за податке?

Локални мрежни пролаз за податке делује као мост који пружа брз и сигуран пренос података између локалних података (података који нису у облаку) и неколико Microsoft услуга у облаку. Ове услуге у облаку укључују Power BI, Power Apps, Power Automate, Azure услуге анализе и Azure логичке аплиакције. Коришћењем мрежног пролаза, организације могу чувати базе података и остале изворе података у својим локалним мрежама и притом безбедно користити те локалне податке у услугама у облаку.

Како функционише мрежни пролаз

Преглед мрежног пролаза.

За више информација о томе како мрежни пролаз функционише, погледајте одељак Архитектура локалног мрежног пролаза за податке.

Врсте мрежних пролаза

Постоје две различите врсте мрежних пролаза, свака за другачији сценарио:

  • Локални мрежни пролаз за податке омогућава већем броју корисника да се повежу са више локалних извора података. Можете користити локални мрежни пролаз за податке са свим подржаним услугама, са једном инсталацијом мрежног пролаза. Овај мрежни пролаз је добро прилагођен сложеним сценаријима са више људи који приступају већем броју извора података.

  • Локални мрежни пролаз за податке (лични режим) дозвољава једном кориснику да се повеже са изворима и не може се делити са другима. Локални мрежни пролаз за податке (лични режим) може се користити само са Power BI. Овај мрежни пролаз је добро прилагођен сценаријима у којима сте ви једина особа која креира извештаје и нема потребе да делите никакве изворе података са другима.

Коришћење мрежног пролаза

Постоје четири главна корака за коришћење мрежног пролаза.

  1. Преузмите и инсталирајте мрежни пролаз на локалном рачунару.
  2. Конфигуришите мрежни пролаз заснован на вашем заштитном зиду и осталим мрежним захтевима.
  3. Додајте администраторе мрежног пролаза који такође може да управља другим мрежним захтевима и да их администрира.
  4. Решавање проблема на мрежном пролазу у случају грешака.

Крајњи корисник који приступа мрежном пролазу

Крајњи корисник ће користити акредитиве за мрежни пролаз који је аутор користио Power Apps за креирање мрежног пролаза. Крајњи корисници ће видети везу у дијалогу сагласности, али ће она бити са акредитивима које је обезбедио Power Apps аутор.

Следећи кораци

Напомена

Можете ли нам рећи о својим жељеним поставкама језика у документацији? Испуните кратку анкету. (имајте на уму да је ова анкета на енглеском језику)

Анкета ће трајати око седам минута. Не прикупљају се лични подаци (изјава о приватности).