Делите путем


Dataverse преглед дугорочног задржавања података

Microsoft Dataverse подржава прилагођене смернице задржавања да би се неограничени подаци дугорочно задржали на ефикасан начин. Иако Dataverse можете да подржите раст пословања без ограничења активних података, можда ћете желети да размислите о премештању неактивних података у дугорочно Dataverse складиште задржавања.

Важно

Окружење Power Platform у којем бораве смернице за задржавање мора бити контролисано окружење. Ово се односи и на Дyнамицс 365 клијенте од којих ће се захтевати надоградња на контролисано окружење ако окружење већ није управљано окружењем.

Клијенти који не испуњавају овај захтев могу да наставе да креирају смернице за задржавање података, али су смернице онемогућене.

Погледајте овај видео запис да бисте сазнали више Dataverse о дугорочном задржавању података.

Животни циклус података пословне апликације

Узмите у обзир животни циклус података пословне апликације у три фазе. Прво активни подаци, који временом прелазе на неактивне податке, и коначно прелазе на избрисане податке.

Дијаграм животног циклуса података пословне апликације

Фаза Опис
1 . Активни подаци Подаци су лако доступни и трансформисани путем апликација.
Приступљено свим токовима посла апликације.
Такође се називају подаци · уживо.
2 . Неактивни подаци Подаци су непроменљиви и само за читање.
Складишти се у дугорочном задржавању.
Има ограничен приступ. Задржан ради усаглашености, ревизије и правног открића.
3 . Избрисани подаци Трајно избрисано. Животни циклус података је довршен.

Dataverse пружа подршку домородачкој платформи за дугорочно задржавање података. Омогућава организацијама да добију непосредне и текуће бенефиције:

 • Безбедно задржите дугорочне податке о историјској примени за ревизију, правне и регулаторне захтеве.
 • Приступите подацима који су само за читање у ограничене сврхе истраге.
 • Смањите утрошене капацитете базе података и уштедите новац на неактивним подацима.
 • Избегавајте ИТ инвестиције потребне за изградњу и одржавање прилагођених решења за дугорочно задржавање историјских података апликације.

Како то функционише

Администратори апликације поштује прилагођене смернице за табелу са критеријумом за дугорочно задржавање података. Задржани подаци се никада не премештају Dataverse, подаци се складиште у дугорочном Dataverse задржавању. Подаци су увек обезбеђени безбедношћу Dataverse коју подржава Microsoft Entra ИД.

Важно

 • Када се подаци задрже уз Dataverse дугорочно задржавање, не могу се вратити у стање Dataverse апликације уживо (активно).
 • Клијенти који користе самоуправљајући кључ за шифровање (БYОК) треба да буду свесни да су дугорочно задржани подаци у језеру Азуре података шифровани мицрософт управљаним кључем. Размислите о миграцији на управљани кључ купца. Више информација: Мигрирајте окружења која су вам сопствена кључа на кључ којим управља клијент
 • Када се покрећу смернице задржавања, процес захтева АПИ Microsoft Power Platform. Ови захтеви се рачунају у односу на постојеће АПИ захтеве који су доступни са вашим планом. Више информација:Ограничења и доделе захтева

Dataverse обезбеђује приступ само за читање задржаним подацима путем:

 • Напредно тражење унутар апликације.
 • Power Automate проток облака.
 • Dataverse ОДата АПИ за прилагођене екране.

Типови података задржани на дужи рок

Dataverse стандардне (осим системских) табела, прилагођене табеле, заједно са прилозима и сликама, могу се задржати у Dataverse дугорочном складиштењу.

Напомена

Тренутно табеле за ревизију и еластичне табеле нису подржане за дугорочно задржавање.

Администратори постављају смернице задржавања у табелама када произвођач апликације омогући дугорочно задржавање за табелу. Када произвођач омогући задржавање у надређеној основној табели, он такође омогућава задржавање за све подређене табеле и повезане прилоге и слике.

Дугорочно задржавање података и постојеће брисање радњи и додатних компоненти

Сва постојећа каскадна радња брисања односи и додатне компоненте за табеле извршавају се када се у табели покрећу смернице за задржавање података. Поред тога, радња задржавања може да се користи за покретање прилагођеног понашања. Произвођачи апликација могу да пишу прилагођене додатне компоненте за радњу задржавања.

Више информација: Дугорочно задржавање података

Извештаји о капацитету складиштења

Уз Dataverse дугорочно задржавање, подаци се никада не иселе Dataverse. Пријављени капацитет у постојећим административним Power Platform извештајима укључује и живе (активне) и задржане (неактивне) податке у ГБ-у.

 • Пријављени детаљи капацитета базе података:

  • Пријављени капацитет базе података је збир живих и задржаних података. Укупан утрошени капацитет базе података се смањује у зависности од пропорције редова са подацима који се задржавају током вођења смерница.
 • Обратите пажњу на то да је за довршавање вођења смерница потребно 72 до 96 сати, а након тога треба да се појаве додатни извештаји о капацитету базе података.

 • Када су доступни, извештаји приказују две ставке за табелу која је омогућена за дугорочно задржавање:

  • Табела, као што је "Случај1" или "Контакт ".
  • Табела -задржана табела, као што су "Задржани предмет" и "Задржани контакт".

  1 Табела предмета захтева Дyнамицс 365 апликацију, као што је Дyнамицс 365 услуга.

 • Пријављени детаљи о капацитету датотеке:

  • Ако постоје прилози повезаних датотека који се задржавају на дужи рок, капацитет датотеке одражава збир живих и задржаних података. Након покретања смерница за задржавање неће бити примећено смањење или уштеда са капацитетом датотеке, што је укључивало прилоге датотека.

Извештаји о капацитетима евиденције тренутно нису доступни.

Приказивање извештаја о капацитету

Замислите сценарио непродукције где се сви живи подаци за предмет и табеле контаката задржавају уз дугорочно Dataverse задржавање. Након успешног довршавање смерница задржавања на дужи рок, у извештају постоје ставке за "Задржани предмет" и "Контакт-задржан ". Смањење утрошених капацитета базе података зависи од броја редова и типова података колона који су укључени у процес задржавања. Извештаји би могли да потрају неколико дана до недељу дана како би се одразиле потпуно смањене уштеде у производним окружењима. За непродукциона окружења, извештаји би могли да потрају и до две недеље да одражавају уштеду.

Извештај о капацитету складиштења који укључује задржане податке табеле

Напомена

 • Ако табеле нису видљиве у извештају, извезите приказ у Еxцел радни лист тако што ћете изабрати три вертикалне траке са горње десне стране извештаја о капацитету, а затим изабрати ставку Преузми све табеле.
 • Ако табела обично има повезане подређене табеле, извештаји о капацитету приказују и ГБ величину задржане подређене табеле.

За више информација о извештајима о капацитетима посетите нови капацитет Microsoft Dataverse складиштења.

Разумевање дугорочних трошкова задржавања складишта

Dataverse дуготрајно задржавање не захтева додатне куповине у складишту и не захтева куповину функције као засебне услуге. Сваки ГБ је прешао Dataverse из базе података Dataverse у дугорочно задржавање, троши, у просеку, 50% мање капацитета базе података. До овога је зато што су подаци компримовани у Dataverse дугорочном задржавању.

На пример:

 • Претпоставимо да је капацитет базе података који је конзумирао Цонтосо данас 1.000 ГБ и да је предвиђена смерница за дугорочно задржавање покренути и да задржава 200 ГБ података са дугорочним Dataverse задржавањем.
 • Са просечном компресијом од закупа од 50%, задржана величина података је 100 ГБ, што је уштеда од 50% у односу на време када су подаци били у активном стању.
 • То подразумева да Цонтосо сада има 800 ГБ активних података и 100 ГБ неактивних података у Dataverse.
 • У овом сценарију, извештаји о капацитету складиштења приказују употребу базе података као 900 ГБ (800 ГБ + 100 ГБ).

Напомена

 • Dataverse дугорочно задржавање компримује податке базе података. Количина компримовања зависи од врсте података у Dataverse. Са неким подацима (недетерминистичким), можда ћете приметити већу уштеду од 50% док у другим можете приметити ниже од 50%. Можда ћете приметити и да је уштеда евидентнија када се већи обим података (стотине ГБ) задржи уз дугорочно задржавање.
 • За прилоге датотека и слика, Dataverse дугорочно задржавање не смањује утрошени капацитет. У ретким случајевима, у зависности од датотеке или слике, може доћи до занемарљивог уштеде капацитета датотеке.

Смернице за задржавање свесних решења

Dataverse смернице задржавања су свесне решења. Dataverse смернице за задржавање које се додају решењу познате су као смернице задржавања свесне решења. Једном решењу можете додати више смерница за задржавање. Смернице за задржавање се додају неконжираном решењу. Ово помаже произвођачима да прате најбоље праксе управљања животним циклусом апликације (АЛМ) када раде са смерницама Dataverse задржавања.

Када у решење укључите смернице за задржавање, њихове дефиниције постају преносиве, што олакшава њихово премештање из једног окружења у друго, штедећи време потребно за креирање смерница задржавања. На пример, прво развијате решење које садржи смернице задржавања у окружењу за развој или пешчану кутију. Затим ту политику задржавања премештате у окружење препродукције како бисте тестирали и проверили да ли решење добро функционише и да ли је спремно за производњу. По завршетку тестирања, админ увози решење у производно окружење.

Напомена

 • Подаци задржани смерницама задржавања нису преносиви као део решења, већ само дефиниције смерница задржавања. Морате да покренете смернице задржавања у окружењу да бисте задржали податке у Dataverse дугорочном складиштењу.
 • Само смернице задржавања креиране у Power Platform окружењима могу бити свесне решења.
 • Када је дугорочно задржавање омогућено кроз процес увоза решења, повезане подређене табеле се не омогућавају аутоматски.

Решење креирате пре него што му додате смернице за задржавање. Извоз и увоз решења која садрже смернице задржавања је исти као и са другим компонентама решења.

За више информација о решењима и компонентама решења погледајте преглед решења.

Следећи кораци

Постављање смерница за задржавање података за табелу

Поделите своје идеје