Делите путем


Шта је Azure Synapse Link for Dataverse?

Azure Synapse Link for Dataverse омогућава вам увид у ваше податке готово у реалном времену у услузи Microsoft Dataverse. Уз беспрекорну интеграцију између услуга Dataverse и Azure Synapse Analytics, Azure Synapse Link омогућава вам покретање аналитике, пословног обавештавања и сценарија машинског учења за ваше податке.

Напомена

Azure Synapse Link for Dataverse је раније био познат као „Извоз у језеро података“. Услуга је преименована у мају 2021. и наставиће да извози податке и у Azure Data Lake, као и у Azure Synapse Analytics.

Коришћењем Azure Synapse Link, непрекидног извоза података Dataverse из:

  • Azure Synapse Analytics
  • Azure Data Lake Storage Gen2

Azure Synapse Link for Dataverse је услуга дизајнирана за аналитику велике количине података у великим предузећима пружајући скалабилно високу доступност са могућностима опоравка након грешке. Подаци се чувају у формату Common Data Model, који пружа семантичку конзистентност између апликација и примена.

Azure Synapse Link преглед.

Услуга Azure Synapse Link for Dataverse пружа следеће функције:

  • Повезивање или прекидање везе окружења са услугом Azure Synapse Analytics и/или Azure Data Lake Storage Gen2 у оквиру ваше Azure претплате.
  • Континуирана репликација табела у Azure Synapse Analytics и/или Azure Data Lake Storage Gen2 у вашој Azure претплати.
  • Репликација стандардних и прилагођених табела, као и креирање, ажурирање и брисање (CUD) трансакција.
  • Мање кликова за обраду, трансформацију и визуализацију података у услузи Azure Synapse Analytics.
  • Истраживање језера података без сервера, интеграција података и обрада велике количине података у услузи Azure Synapse Analytics.
  • Олакшано откривање метаподатака и интероперабилност између произвођача Apache Spark података и потрошача као што су, Power BI, Азуре Дата Фацторy, Азуре Датабрицкс и Азуре < ДИЦТ__Машинско учење > Мацхине Леарнинг </ДИЦТ__Машинско учење >.

Услуга Azure Synapse Link for Dataverse подржава почетно и инкрементално уписивање података и метаподатака у табелу. Све промене података или метпаподатака у услузи Dataverse аутоматски се прослеђују у Azure Synapse Metastore и Azure Data Lake, у зависности од конфигурације, без икаквих додатних радњи. То је операција прослеђивања, а не повлачења. Промене се прослеђују у одредиште без потребе за подешавањем интервала освежавања.

Могу се извести и стандардне и прилагођене табеле. Приметите да се у услузи Dataverse атрибут табеле за праћење промена користи за ефикасно синхронизовање података откривањем података који су се променили од првобитног издвајања или последње синхронизације.

Све операције креирања, ажурирања и брисања се извозе из услуге Dataverse у Data Lake. На пример, када корисник избрише ред табеле „Пословни контакт“ у услузи Dataverse, трансакција се реплицира на одредишној локацији.

Azure Synapse Link GIF.

Брзо анализирајте своје Dataverse податке у услузи Azure Synapse Analytics

Azure Synapse Analytics је услуга аналитике без ограничења која обједињује интеграцију података, складиштење података у предузећу и аналитику великих количина података. Пружа вам слободу да постављате упите за податке под својим условима, користећи ресурсе без сервера или наменске ресурсе – у великом обиму. Такође вам омогућава да направите аналитичка решења на врху мотора Apache Spark . Уз Azure Synapse можете уносити, истраживати, припремати, управљати и презентовати податке за моменталне потребе пословног обавештавања и машинског учења у оквиру једне услуге.

Флексибилно анализирајте своје Dataverse податке уз Azure Data Lake Storage Gen2

Azure Data Lake је решење за складиштење података које вам омогућава да обрађујете податке на захтев, моментално скалирате и плаћате само по обављеном послу. Пружа сигурност, ревизију и подршку на нивоу великог предузећа. Azure Data Lake је одлична одредишна страница за ваше Dataverse податке пре употребе у другој услузи или апликацији. Свако предузеће је различито и има различите сценарије; Azure Data Lake вам даје флексибилност да прилагодите потрошњу и пребаците податке на друга одредишта.

Такође погледајте

Конфигуришите Azure Synapse Link for Dataverse са својим Azure Synapse радним простором

Конфигуришите услугу Azure Synapse Link for Dataverse са Azure Data Lake

Блог: Најава за Azure Synapse Link for Dataverse

Блог: Извоз CDS података у Azure Data Lake

Напомена

Можете ли нам рећи о својим жељеним поставкама језика у документацији? Испуните кратку анкету. (имајте на уму да је ова анкета на енглеском језику)

Анкета ће трајати око седам минута. Не прикупљају се лични подаци (изјава о приватности).