Делите путем


Креирање и уређивање јавних или системских приказа

Апликације засноване на моделу могу да садрже низ приказа, тако да корисници апликација могу да отворе најпогодније представљену и филтрирану верзију табеле. Прикази могу бити лични,системски ** или јавни.

Напомена

Прикази су повезани са датом табелом. Међутим, можете да изаберете приказе током процеса креирања апликације засноване на моделу. Подразумевано, СВИ прикази су доступни у апликацији.

Конфигурисање приказа у апликацијама заснованим на моделу

Савет

За опште упознавање са приказима, идите на Објашњење приказа у апликацијама заснованим на моделу

Креирање јавног приказа у услузи Power Apps

Јавни прикази су доступни корисницима за приказивање записа табеле. Аутори апликација могу да креирају и конфигуришу јавне приказе коришћењем услуге Power Apps.

Напомена

Јавни прикази креирани у услузи Power Apps који укључују филтере Садржи податке или Не садржи податке неће се појавити на листи сачуваних приказа у напредној претрази.

Уређивање јавних приказа из табеле

У решењу које смо раније отворили креирајте нову табелу или пронађите постојећу табелу у којој је потребно уређивати јавне приказе.

 1. Пријавите се у Power Apps.

 2. Изаберите окружење

  Напомена

  Најбоље је да креирате табеле унутар прилагођеног решења. Још информација: Решење (речник)

 3. Изаберите ставку Табеле, а затим отворите табелу коју желите. Ако се ставка не налази у окну бочне табле, изаберите …Више, а затим изаберите ставку коју желите.

 4. Изаберите област Прикази. Ако користите прилагођено решење, отворите решење, отворите табелу, а затим изаберите област Прикази.

 5. На траци са алаткама изаберите Додај приказ. Додавање приказа у табелу

 6. У дијалогу Креирање приказа, унесите име и, опционално, опис, а затим изаберите Креирај. Креирај приказ

 7. У дизајнеру приказа, изаберите + Прикажи колону да бисте додали додатне колоне које су потребне у приказу. Или изаберите Колоне табеле у левој навигацији и превуците колоне табеле у приказ.

  Савет

  Укључите само одређене колоне које су вам потребне за приказ, јер већи број колона у приказу може да изазове деградацију перформанси координатне мреже.

  Додавање колоне.

  Савет

  Приказ Подразумевано у окну Додавање колону приказује све колоне. Ако желите, изаберите опцију Стандардно или Прилагођено да бисте приказали подскуп колона. Изаберите Све за приказ свих колона

 8. У дизајнеру приказа можете да извршите следеће задатке:

  • Да бисте променили филтрирање колоне, изаберите заглавље колоне коју треба да филтрирате, а затим на падајућој листи изаберите Филтрирај по.
  • Да бисте променили сортирање колоне, изаберите заглавље колоне у којој је потребно сортирање, а затим изаберите Сортирај од А до Ш, Сортирај од Ш до А, Сортирај по опадајућем редоследу или Сортирај по растућем редоследу.
   • Сортирања са више колона можете да конфигуришете тако што ћете држати притиснут тастер Схифт приликом избора опције сортирања да бисте скупу постојећих сортирања додали услов сортирања.
  • Конфигуришите ширину колоне тако што ћете изабрати и превући колону на жељени положај.
  • Промените редослед колона превлачењем колоне у жељени положај.

  Напомена

  У зависности од типа података колоне, користи се термин Сортирај од А до Ш/Сортирај од Ш до А или Сортирај по растућем редоследу/Сортирај по опадајућем редоследу

  Савет

  Такође је могуће променити редослед колона тако што ћете изабрати заглавље колоне, па онда изабрати Премести надесно или Премести налево.

 9. Изаберите Објави да бисте сачували приказ и учинили га доступним другим корисницима у вашој организацији.

Следећи кораци

Како се конфигуришу колона у приказу

Сазнајте више о сортирању унутар приказа

Сазнајте више о приказима филтрирања

Уређивање приказа помоћу подформе

Напомена

Можете ли нам рећи о својим жељеним поставкама језика у документацији? Испуните кратку анкету. (имајте на уму да је ова анкета на енглеском језику)

Анкета ће трајати око седам минута. Не прикупљају се лични подаци (изјава о приватности).