Делите путем


Преглед својстава посебних колона апликације засноване на моделу

Све колоне имају својства наведена у уобичајеним својствима колоне, али одређене колоне имају додатна својства, као што је ова колона права која може да се отвори из главног обрасца табеле предмета.

special-properties-dialog.

Напомена

Овај чланак описује својства класичног искуства. За информације о својствима колоне за проналажење у савременом дизајнеру погледајте чланак Конфигурисање компоненте за проналажење у обрасцу.

Својства колона за проналажење

Напомена

Опције које су описане у доленаведеној табели су доступне само за колоне за проналажење за једну табелу.

Одељак Својство Опис
Филтрирање сродних записа Прикажи само записе који Када је ово активирано, на записе који су приказани када корисник претражује неки запис биће примењено додатно филтрирање. То омогућава релевантније претраге приликом постављања вредности за проналажење.

Подразумевано, ово је искључено.

Комбинације односа које су могуће када филтрирате сродне записе наведене су у табели која следи за овом.

Прва листа се насељава свим потенцијалним односима које можете користити за Филтерирање овог проналажења. Изаберите једно.

Друга листа се затим попуњава свим релацијама који повезују сродну табелу (изабрани са прве листе) са циљном табелом. Изаберите једно.

Потврдите избор у пољу за потврду Дозволи корисницима да искључе филтер да бисте пружили корисницима опцију да искључе филтер који овде дефинишете.

Када корисници изаберу опцију Пронађи још записа приликом постављања вредности за проналажење, они виде овај дијалог.

look-up-more-records.

Ако сте изабрали опцију Дозволи корисницима да искључе филтер током конфигурисања колоне за проналажење, корисници ће видети поље за потврду за искључивање филтера. На овај начин им омогућавате да виде шири опсег записа. Ако желите да се уверите да корисници виде само ограничени опсег записа дефинисаних помоћу овог филтера, опозовите избор у пољу Дозволи корисницима да искључе филтер.
Додатна својства Прикажи поље за претрагу у дијалогу проналажења Можете да одаберете да не прикажете оквир за претрагу у дијалогу за проналажење.
Подразумевани приказ Овај приказ се користи за филтрирање резултата уметнуте претраге и подешавање подразумеваног приказа у дијалогу за проналажење када корисници изаберу опцију Пронађи још записа.

Подразумевани приказ одређује колоне које су укључене у уметнуто проналажење.

Код проналажења која дозвољавају избор само једног типа табеле, колоне које су приказане у уметнутом проналажењу подешене су тако да буду прве две колоне укључене у подразумевани приказ. У овом примеру, Главни телефон и Е-пошта су прве две колоне у подразумеваном приказу који је конфигурисан за проналажење пословног контакта.

Код системских проналажења која дозвољавају вишеструке типове табела, приказане су прве две колоне приказа проналажења у табели.
Бирач приказа Можете да изаберете неку од три опције:

- Искључено: Не дозвољава корисницима да одаберу други приказ.
- Прикажи све приказе: сви прикази су расположиви.
- Прикажи изабране приказе: ако изаберете ову опцију, можете да користите тастер Ctrl и курсор да бисте изабрали приказе који ће бити приказани. Избор приказа проналажења за табелу не може да буде поништен.

Могуће комбинације релација

Однос прве листе Однос друге листе Доступно?
N:1 1:N Да
N:1 N:1 Да
N:1 N:N Да
1:N 1:N Да
1:N N:1 Не
1:N N:N Не
N:N 1:N Да
N:N N:1 Не
N:N N:N Не

Својства колона „Да/Не“

На картици за обликовање, колоне „Да/Не“ имају следеће опције форматирања:

  • Два радио дугмета: две контроле са ознакама и њихове ознаке. Можете да изаберете само једну.

  • Поље за потврду: једно поље за потврду за постављање вредности која ће бити true; у супротном ће бити false.

  • Листа: падајућа листа која садржи обе вредности.

Својства колона са више редова текста

Колоне са више редова текста и поља са једним редом текста која користе формат Text Area имају својство Распоред редова. Помоћу овог својства можете да наведете вредност за Број редова или да изаберите опцију Аутоматски прошири да користи слободан простор.

Напомена

Можете ли нам рећи о својим жељеним поставкама језика у документацији? Испуните кратку анкету. (имајте на уму да је ова анкета на енглеском језику)

Анкета ће трајати око седам минута. Не прикупљају се лични подаци (изјава о приватности).