Делите путем


Конвертовање портала

Напомена

Од 12. октобра 2022. Power Apps портали постају Power Pages. Више информација: Услуга Microsoft Power Pages је сада општедоступна (блог)
Ускоро ћемо мигрирати и објединити документацију о Power Apps порталима са документацијом о услузи Power Pages.

Као што је раније објашњено у чланку животни циклус портала, Power Apps портали пролазе кроз различите фазе. Можете конвертовати портал из једне фазе у другу, у зависности од тога која је конверзија дозвољена и да ли окружење има потребну лиценцу или капацитет.

Важно

Промене дозвола табеле за обрасце и листе уведене са верзијом издања портала 9.3.7.x такође ступају на снагу на порталу који је конвертован из пробног у производни.

Конвертовање портала из пробне верзије у производну

Пробни портал можете конвертовати у производни портал из обавештења приказаних у центру администрације Power Apps портала.

Напомена

Да бисте конвертовали портал из пробног у производни, морате бити додељени једној од следећих улога:

 • Глобални администратор
 • Администратор система

Још информација: Улоге администратора потребне за административне задатке на порталу

Када отворите центар администрације Power Apps портала и одете на картицу Детаљи портала, видећете обавештење о истеку пробне верзије приказано испод поља Тип.

Обавештење о пробној верзији на картици Детаљи портала.

На другим страницама у центру администрације, обавештење се приказује у врху странице.

Обавештење о пробној верзији на другим страницама.

Да бисте конвертовали портал из пробне верзије у производну:

 1. У обавештењу изаберите Конвертуј.

 2. Изаберите Потврди.

  Потврда конвертовања пробне верзије у производну.

Важно

Када се портал конвертује у производњу, требало би да се уверите да је портал на одговарајући начин лиценциран приказима страница и пријавама које одговарају очекиваном обиму корисника. То што нема додељене одговарајуће лиценце може довести до деградираних перформанси. Више информација о томе како да доделите приказе страница и пријаве потражите у чланку Додељивање или мењање капацитета у окружењу.

Конвертујте постојећи портал у модел заснован на капацитету

Можете претворити своју постојећу лиценцу портала у модел лиценцирања заснован на капацитету. Да бисте променили лиценцу портала на модел заснован на капацитету:

Савет

Да бисте сазнали више о улогама потребним за обављање овог задатка, прочитајте Улоге администратора потребне за административне задатке на порталу.

 1. Идите на страницу Детаљи портала.

 2. Изаберите Промена лиценце.

  Конвертујте постојећи портал у модел заснован на капацитету.

Пре промене лиценце портала, узмите у обзир следеће:

 • Ваш портал ће се поново покренути и неће бити доступан неколико минута током конверзије лиценце. Можда ћете морати да закажете ово за време прекида рада за пословне кориснике.
 • Ваше окружење мора имати одговарајућу лиценцу, доступну и додељену пре него што конвертујете лиценцу.
 • Да бисте претворили лиценцу морате да имате административне привилегије.
 • Само се производна окружења могу претворити из постојеће лиценце у лиценцу засновану на капацитетима. Ако имате пробно окружење прво га морате претворити у производно окружење.

Разматрања за конверзију додатних портала

Следећи одељци описују услове који важе за портале који су били обезбеђени коришћењем плана додатака за портал.

Пробна верзија додатног портала

Пробни портал за програмски додатак истиче након 30 дана. Истекли портал се обуставља на седам дана. Портал се брише након истека периода обуставе. Пробни портал за додавање и даље се може претворити у производни портал током периода када је или конфигурисан за окружење или обустављен.

Производни додатни портал

Портал додатка за производњу истиче на крају купљеног рока за лиценцирање. Период обуставе за портал додатка за производњу може варирати у зависности од плана лиценце коју сте купили. Портал се брише након истека периода обуставе. Можете продужити лиценцу портала додатка за производњу док је портал у конфигурисаном или обустављеном статусу. Ако је обустављен, портал се може конвертовати у конфигурисано стање након што продужите рок за лиценцирање.

Важно

Да бисте избегли губитак функционалности обустављањем или брисањем портала, осигурајте да благовремено продужите лиценцу, много пре истека рока.

Обустављени додатни портал

Портал обезбеђен коришћењем додатног плана портала који је купљен раније суспендован је на крају истека. Овај рок истека је 30 дана за пробне портале, а може да варира за додатни портал у производњи са купљеном лиценцом. Обустављени пробни портал се брише након 7 дана, док време обуставе може варирати од производног портала.

Ресетовање додатног портала

Следите кораке у Ресетујте портал да ресетујете портал који је предвиђен коришћењем раније купљеног плана допунског портала.

Погледајте и

Напомена

Можете ли нам рећи о својим жељеним поставкама језика у документацији? Испуните кратку анкету. (имајте на уму да је ова анкета на енглеском језику)

Анкета ће трајати око седам минута. Не прикупљају се лични подаци (изјава о приватности).