Делите путем


Креирање предложака страница и управљање њима

Напомена

Од 12. октобра 2022. Power Apps портали постају Power Pages. Више информација: Услуга Microsoft Power Pages је сада општедоступна (блог)
Ускоро ћемо мигрирати и објединити документацију о Power Apps порталима са документацијом о услузи Power Pages.

Док су веб-странице чворови у мапи локације вашег портала који представљају садржај доступан за кориснике портала, предлошци страница представљају стварне .aspx странице које обезбеђују начин за одржавање усаглашеног изгледа и утиска на целокупној веб-локацији. Предлошци странице се праве помоћу ASP.NET страница, мастер страница, каскадних описа стила (CSS), контрола корисника и контрола на серверу.

Када креирате нову веб-страницу за локацију, без обзира да ли то радите директним објављивањем или преко интерфејса портала, морате да изаберете предложак странице који ће представљати садржај странице за кориснике портала.

Разлика између веб-странице и предложака странице је се можда најбоље разуме као разлика између тачне URL адресе и стварне .aspx странице која служи као матрица за приказивање садржаја. Свака веб-страница представља одређену URL адресу на вашој локацији, на коју корисници могу да оду. Када корисник треба оде на URL адресу, приказује се садржај повезан са том URL адресом. Међутим, веб-страница не садржи информације о томе како се страница приказује. То се утврђује према предлошку странице, која је стварна .aspx страница која генерише HTML који корисник види.

Када креирате нову веб-страницу, морате да одаберете предложак странице из листе постојећих предложака. Неколико предложака странице је укључено са сваким од почетних портала. Када користите ове портале као основу за сопствену веб-локацију, ови предлошци ће бити од користи као основни начин демонстрирања функционалности портала. Међутим, биће потребан програмер портала да значајно промени распореда ових страница. У већини случајева, предложак странице "Страница" биће предложак странице који ће се користити за општу сврху: веб-страница која користи овај предложак ће имати приказан тај садржај, као и листу подређених страница које се виде као ставке навигације.

Управљање предлошцима странице

Креирање новог предлошка странице је потребне само приликом креирања потпуно нове .aspx странице за приказивање садржаја на веб-локацији, задатак програмера портала. У ствари, за сврху простог прилагођавања распореда локације, програмер портала може претежно само да измени постојеће .aspx странице.

  1. Отворите апликацију „Управљање порталима“.

  2. Идите на Портали > Предлошци странице.

  3. Да бисте креирали нови предложак странице, изаберите Ново.

  4. Да бисте уредили постојећи предложак странице, изаберите име предлошка странице.

  5. Унесите одговарајуће вредности у поља.

  6. Изаберите Сачувај и затвори.

Атрибути предлошка странице

Назив Опис
Назив Назив предлошка који се користи као референца.
Веб-локација Повезана веб-локација.
Тип Тип предлошка који контролише како ће предложак утврдити шта да приказује.
  • Препиши: Користиће поље Препиши URL адресу за приказивање датог ASP.NET предлошка.
  • Веб-предложак: Користиће поље Веб-предложак за приказивање датог веб-предлошка.
Препиши URL адресу Путања физичке ASP.NET .aspx странице (или других ресурса, као што је .ashx) која ће приказивати садржај.
Ово поље се приказује само ако се Препиши URL адресу изабере из листе Тип.
Веб-предложак Референца на веб-предложак који ће се користити за приказивање овог предлошка.
Ово поље се приказује само ако се Веб-предложак изабере из листе Тип.
је подразумевано Ако је вредност "Да", тада ће предложак бити подразумевано додељен падајућој листи у алаткама за уређење на страни клијента.
Назив табеле Тип табеле странице за коју се очекује да ће је овај предложак приказивати. Ово ће се користити као систем за директно уређивање да би се ауторима садржаја приказивале само одговарајуће опције.
Обично, то ће бити веб-страница (adx_webpage), али може да буде и друга табела портала, као што је Форум, Тема форума, Блог или Порука на блогу.
Опис Опис овог предлошка, за кориснике директног уређивања.

Напомена

Можете ли нам рећи о својим жељеним поставкама језика у документацији? Испуните кратку анкету. (имајте на уму да је ова анкета на енглеском језику)

Анкета ће трајати око седам минута. Не прикупљају се лични подаци (изјава о приватности).