Делите путем


Додавање или уређивање визуелизација за Power BI на контролној табли

Креирајте обогаћене интерактивне извештаје и визуелизације у реалном времену у Power BI контролним таблама и плочицама које додајете на личне контролне табле.

Напомена

Да бисте додали Power BI визуализације у личне контролне табле у вашој апликацији заснованој на моделу, морате да урадите следеће:

 • Омогућите Power BI визуелизације за вашу организацију у опцији Подешавања > Администрација > Поставке система на картици > Извештавање > Дозволи уграђивање Power BI визуелизације.
 • Морате да имате Power BI пословни контакт и приступ бар једној Power BI контролној табли.
 • Омогућите колачиће независних произвођача у свом прегледачу, у супротном, потврда идентитета за Power BI неће успети.

Креирање личне Power BI контролне табле

Следите ове кораке да бисте додали Power BI контролну таблу у апликацију засновану на моделу. Ако се повезујете на Power BI услугу, морате да имате налог и да изаберете Microsoft Dataverse инстанце као извор података. За више информација о регистрацији и повезивању извора података, погледајте Microsoft Power BI.

 1. Отворите апликацију и идите на Контролне табле.

 2. Изаберите Ново, а онда изаберите Power BI контролна табла.

  Додавање нове Power BI контролне табле.

 3. У дијалогу Својства Power BI контролне табле изаберите радни простор, а затим изаберите Power BI контролну таблу коју желите да уградите у контролну таблу. Изаберите Омогући за обједињеног клијента ако желите да контролна табла буде доступна за Dynamics 365 за таблете и Dynamics 365 за телефоне.

  Додајте Power BI плочицу на личну контролну таблу.

 4. Изаберите Сачувај да бисте сачували контролну таблу.

Уградите Power BI плочице на личну контролну таблу

Следите ове кораке да бисте додали једну Power BI плочицу или више њих на личну контролну таблу. Ако се повезујете на Power BI услугу, морате да имате налог и да изаберете Dataverse инстанце као извор података. За више информација о регистрацији и повезивању извора података, погледајте Microsoft Power BI.

 1. Отворите апликацију и идите на Контролне табле.

 2. Изаберите постојећу личну контролну таблу или изаберите Ново да бисте је креирали.

 3. На контролној табли изаберите област где желите да се плочица појави, а затим изаберите опцију Power BI плочица на траци са алаткама.

  Додавање нове Power BI плочице.

 4. У дијалогу Power BI плочица изаберите радни простор, а затим изаберите Power BI плочицу коју желите да приказујете на контролној табли. Изаберите Омогући за мобилни телефон ако желите да плочица буде доступна за Dynamics 365 за таблете и Dynamics 365 за телефоне.

  Изаберите другу област на контролној табли и поновите овај корак да бисте додали још једну Power BI плочицу или другу компоненту, као што су графикон или листа, на контролну таблу.

 5. Изаберите Сачувај да бисте сачували контролну таблу.

Ствари које можете да урадите са Power BI уграђеним плочицама у личним контролним таблама

Да бисте приказали функције које су доступне са Power BI визуелизацијом, задржите показивач миша изнад горњем десног дела визуелизације да бисте приказали следеће могућности.

Уграђивање Power BI карактеристика плочица.

 1. Изаберите дугме Освежи дугме Освежи. да бисте освежили основне податке извештаја плочице.

 2. Изаберите дугме Отвори у услузи Power BI дугме Отвори у услузи Power BI да бисте у новој картици прегледача отворили Power BI контролну таблу која садржи визуелизацију.

Напомена

Power BI опције за отварање извештаја у услузи Power BI нису подржане на мобилним уређајима.

 1. Изаберите дугме Увећај Увећај плочицу. да бисте развили визуелизацију и повећали област за приказивање за визуелизацију као што је плочица „Канал продаје“ приказана овде.

  Увећана уметнута Power BI плочица.

Делите личну контролну таблу која садржи Power BI визуелизацију

Да бисте поделили личну контролну таблу која садржи Power BI визуелизације, морате да конфигуришете дељење у услугама Dataverse и Power BI, а корисник или група морају имати исте акредитиве и одговарајући ниво приступа у обе услуге. Да бисте поделили личну контролну таблу у апликацији, идите на Контролне табле. На листи контролних табли изаберите личну контролну таблу коју желите, а затим изаберите ДЕЛИ КОНТРОЛНУ ТАБЛУ. Више информација о дељењу контролне табле у систему Power BI потражите у Power BI: Дељење контролне табле са колегама и другима.

Обавештење о приватности

Ако омогућите уграђивање Power BI плочица и контролних табли, када корисник угради Power BI плочицу или контролну таблу, Microsoft Entra ID токен за потврду идентитета тог корисника за Microsoft Dataverse се користи за потврду идентитета са услугом Power BI са имплицитним одобрењем, пружајући крајњем кориснику неометан доживљај „јединственог пријављивања“.

Администратор може у сваком тренутку да онемогући уграђивање Power BI плочица и контролних табли да би прекинуо коришћење токена за потврду идентитета система Dynamics 365 за потврду идентитета са услугом Power BI. Постојеће плочице или контролне табле ће престати да се приказују за крајњег корисника.

Услуга или компонента услуге Azure укључена у уграђивање Power BI плочица наведена је у следећем одељку.

Напомена: Више информација о додатним понудама услуге Azure потражите у Microsoft Azure центру за поузданост.

Microsoft Entra ID

Ова услуга пружа токен за потврду идентитета који се размењује са услугом Power BI за потврду идентитета за API и кориснички интерфејс.

Напомена

Можете ли нам рећи о својим жељеним поставкама језика у документацији? Испуните кратку анкету. (имајте на уму да је ова анкета на енглеском језику)

Анкета ће трајати око седам минута. Не прикупљају се лични подаци (изјава о приватности).