Делите путем


Обједињавање дупликата редова

Дупликати редова могу да се увуку у ваше податке када ви или неко други ручно уносите податке или увозите податке масовно. Microsoft Dataverse вам помаже да откријете потенцијалне дупликате тако што пружа откривање дупликата за активне редове као што су пословни контакти и контакти. Када обједините ред, обједињују се и сви сродни или подређени редови. Администратор такође може да подеси правила за откривања дупликата за друге ситуације.

Постоји неколико ситуација када се могу пронаћи дупликати:

 • Када је ред креиран или ажуриран.
 • Када користите Dynamics 365 for Outlook и прелазите са ван мреже на мрежу.
 • Када увозите податке помоћу чаробњака за увоз података.
 • Дупликати се не могу открити када обједините редове, сачувате активност као довршену или промените статус реда, као што је активирање или поновно активирање реда.

На пример, рецимо да унесете ред контакта, Борис Манојловић заједно са бројем мобилног телефона. Правило за откривање дупликата открива да већ имате сличан ред и приказује ово поље за дијалог.

Откривен је дупликат реда контакта.

Нисте сигурни да ли је ово нови ред (који има исто име као постојећи контакт) или дупликат, па бирате Занемари и сачувај.

Затим идите на листу Моји активни контакти и видите да сада имате два реда са истим именом. Пошто прегледате редове, одредите да су они дупликати које треба објединити.

Откривен је дупликат реда контакта.

Dataverse обухвата правила за откривање дупликата за пословне контакте и контакте. Ова правила су аутоматски укључена, па не морате ништа да предузимате да бисте подесили откривање дупликата за ове врсте редова.

Напомена

Уколико је ова функција доступна у оквиру вашег система, можда можете да проверите дупликате других врста редова, осим контаката и пословних контаката. Проверите то код свог администратора система. Потражите администратора или корисничку подршку

Напомена

Да би изменили колоне које су видљиве за тренутни запис у дијалогу < ДИЦТ__откривање дупликата > дуплицате детецтион </ДИЦТ__откривање дупликата >, администратори могу да измене приказ напредне претраге за тај ентитет.

Како да обједините дупликате редова

Напомена

Обједињавање редова је подржано само за табеле пословних контаката, контаката и потенцијалних клијента, не подржава друге унапред припремљене Dataverse табеле или прилагођене табеле. Истовремено можете да обједините само два записа.

 1. Изаберите дуплиране редове са странице за приказ у апликацији заснованој на моделу, а затим изаберите опцију Обједини на командној траци на врху странице.

  Откривен је дупликат реда.

 2. У дијалогу Обједини контакте изаберите примарни ред (онај који желите да задржите), а затим изаберите све колоне у новом реду које желите да обједините у примарни ред. Подаци у овим колонама могу да измене постојеће податке у примарном реду. Изаберите У реду.

  Напомена

  Ако наиђете на проблеме током процеса обједињавања, опозовите избор у пољу за потврду Омогући надређену проверу. Ако се датотеке бришу током процеса обједињавања, можете да прескочите надређену проверу. Ово омогућава наставак обједињавања, чак и ако неко избрише ред из скупа док посао ради у позадини. За више информација, погледајте чланак Асинхрона обрада каскадних трансакција.

  Дијалог за обједињавање редова.

Важно

Ако се колона или контрола подудара са било којим од следећих услова, неће се приказати у дијалогу за обједињавање:

 • Поље или одељак који га садржи невидљиво је у опису обрасца или XML-у обрасца, без обзира да ли се одељак приказује током извршавања. Могуће је приказати га помоћу клијентског API-ја.
 • Контрола нема својство класе.
 • Метаподаци колоне ValidForUpdate имају вредност „Нетачно“.
 • Контрола је Контрола прикупљања брзих образаца или Контрола прикупљања брзих образаца на референтној табли.
 • Колона је Choice или MultiSelectPickList и има колону за избор подређеног или надређеног елемента.
 • Колона је parentaccountid у табели „Пословни контакт“; ово је системско подешавање и не може се променити.
 • Колона се налази parentcustomerid у табели "Контакт"; ово је системска поставка и не може се мењати.
 • Колона је типа( Owner пример: ownerid).

Напомена

Можете ли нам рећи о својим жељеним поставкама језика у документацији? Испуните кратку анкету. (имајте на уму да је ова анкета на енглеском језику)

Анкета ће трајати око седам минута. Не прикупљају се лични подаци (изјава о приватности).