Делите путем


О Microsoft Dataverse for Teams окружењу

Уведена у септембру 2020, Microsoft Dataverse for Teams је уграђена платформа за пренос података са мало кодирања за Microsoft Teams која омогућава корисницима да праве прилагођене апликације, роботе и токове у услузи Microsoft Teams коришћењем услуга Power Apps, Power Virtual Agents и Power Automate. Dataverse for Teams – услуга направљена на платформи Microsoft Dataverse – обезбеђује релационо складиштење података, обогаћене типове података, управљање на нивоу предузећа и примену решења једним кликом у Microsoft Teams продавници апликација. Још информација: Преглед услуге Dataverse for Teams

Dataverse for Teams окружење се аутоматски креира за изабрани тим када креирате апликацију или робота у услузи Microsoft Teams први пут или први пут из каталога апликација инсталирате апликацију направљену у услузи Power Apps. Dataverse for Teams окружење се користи за чување и дељење података, апликација и токова специфичних за тим и управљање њима. Сваки тим може имати једно окружење, а сви подаци, апликације, роботи и токови креирани помоћу апликације креиране у услузи Power Apps унутар тима доступни су у Dataverse for Teams бази података тима.

Можете препознати Dataverse for Teams окружење у Power Platform центру администрације коришћењем колоне Тип на листи окружења.

Окружење Dataverse for Teams на листи окружења.

Лиценцирање и ограничења

Обратите пажњу на следеће у вези са приступом Microsoft Power Platform апликацијама у услузи Teams:

 • Dataverse for Teams ће бити доступан као део изабраних Microsoft 365 претплата са могућностима услуга Microsoft Power Platform и Microsoft Teams, искључујући планове за EDU A1 и SUB SKU-ове.

 • Апликације креиране у услузи Microsoft Teams које користе Dataverse for Teams биће доступне ван услуге Microsoft Teams у веб-прегледачу ако имате пробну или самосталну Power Apps лиценцу. Међутим, имајте у виду следеће:

  • Апликације креиране у услузи Teams се не приказују у листи апликација на локацији make.powerapps.com или Power Apps апликацији за мобилне уређаје. Једини начин да покренете ове апликације је да их покренете у веб-прегледачу из услуге Teams користећи команду Иди на веб-локацију или Отвори у прегледачу у Power Apps апликацији за мобилне уређаје.
  • Када апликације покрећете изван услуге Teams, вредности објекта Teams интеграције неће бити доступне.
 • За било које самостално коришћење услуге Power Apps или Power Automate које укључује и приступ Dataverse API-ју, мораћете да надоградите Dataverse for Teams окружење на Dataverse.

 • Teams може да позове госте који могу приступити апликацијама, роботима, токовима и подацима у Dataverse for Teams бази података у оквиру њиховог тима. Међутим, неће им бити дозвољено да инсталирају, праве или уређују апликације. Они могу само да откривају и покрећу апликације у свом тиму.

 • Директан API приступ услузи Dataverse for Teams неће бити обезбеђен, а само апликације, роботи и токови уграђени у Microsoft Teams клијент ће моћи да приступе Dataverse for Teams извршавању.

Још информација: Најчешћа питања о лиценцирању услуге Dataverse for Teams

Животни циклус окружења

Овај одељак обезбеђује резиме кључних операција животног циклуса које ће бити дозвољене у Dataverse for Teams окружењима.

Белешка

Назив Dataverse for Teams окружења је исти као и назив тима. Списак окружења можете Филтерирати у Power Platform центру администрације да бисте приказивали само Dataverse for Teams окружења.

Операције Опис функције Доступно у GA издању
Резервна копија Могу се извршити аутоматизоване резервне копије и означене резервне копије. Администратори их могу прегледати у Power Platform центру администрације. Резервне копије ће бити доступне до 7 дана. Да
Врати у претходно стање Тим окружења подржавају само враћање у претходно стање. Биће могућа само враћања на тачку у времену у исто окружење. Напомена: ако је окружење надограђено, враћање у тренутку ће бити доступно само од тренутка када је надограђено. Да
Копирање Није подразумевано доступно за Dataverse for Teams окружења. Не
Направи Само кроз Microsoft Teams. Напомена: ова Dataverse for Teams окружења ће бити ограничена на 1:1 мапирање на Microsoft Teams тим у којем је креиран и везан за Microsoft 365 групу повезану са тимом. No
Избриши Власник тима може да избрише окружење. Окружење ће бити аутоматски избрисано ако се избрише и тим у којем је креиран. Да
Поништено Није подразумевано доступно за Dataverse for Teams окружења. Не
Надоградња Откључава сву функционалност Dataverse услуга за окружење. Да

Животни век окружења биће везан за тим у којем је креиран. Ако надоградите окружење на Dataverse, мапирање 1:1 није загарантовано јер апликације сада могу да користе окружење ван услуге Microsoft Teams. Надограђено окружење вежу правила животног циклуса повезана са Power Apps лиценцом и конфигурацијом окружења.

Неке операције су подразумевано блокиране, као што су операције копирања и ресетовања. За сценарије у којима вам је потребна ова могућност, користите окружење са Dataverse базом података. Погледајте претходну табелу за више детаља.

Важно

Dataverse for Teams окружењима неће бити дозвољено да мењају типове док се не изврши операција надоградње на окружењу. По завршетку надоградње, Dataverse for Teams окружење ће имати све могућности које постоје у услузи Dataverse.

Ако избришете тим, Dataverse for Teams окружење које је креирано такође ће бити избрисано. Власник тима може да избрише Dataverse for Teams окружење из самог тима. Упозорење ће бити дато пре него што се омогући брисање, како би се осигурало да нема случајних брисања.

Приступ корисника Dataverse for Teams окружењима

У окружењу као што је Dataverse for Teams, које може да сарађује у развоју и употреби апликација, робота и података, важно је разумети како се одобрава приступ различитим врстама улога у оквиру услуге.

Овај одељак резимира приступ корисника Dataverse for Teams окружењима и ресурсима.

Концептуални модел

Сваки тим је Microsoft Teams повезан 1:1 са групом Microsoft 365 .

Microsoft 365 групе подржавају два типа корисничког чланства: власнике и чланове. Чланови могу бити корисници сопственог закупца клијента или закупца госта. Свако управљање корисницима (додавање, уклањање, промена типа корисника) обављено у тиму одразиће се на Microsoft 365 групу и обрнуто.

Приступ Dataverse for Teams окружењу и његовим ресурсима (апликације, подаци) биће ограничени на кориснике у тиму. Microsoft 365 група повезана са тимом аутоматски ће бити повезана са Dataverse for Teams окружењем, ограничавајући приступ корисницима те групе. Ово повезивање Microsoft 365 групе са Dataverse for Teams окружењем неће бити могуће уређивати док се окружење не надогради на Dataverse.

Постоји разлика у моделима за додавање корисника у окружење са Dataverse базом података и њихово додавање у Dataverse for Teams окружења. У следећој табели описане су разлике.

Функција Dataverse for Teams Dataverse
Аутоматско додавање свих корисника у Microsoft 365 групи повезаној са окружењем No Да
Благовремено додавање корисника приликом првог приступа ресурсу у окружењу Да Да
Додавање корисника на захтев (погледајте Додавање корисника у окружење) Да Да

Додела улога

Особа Опис Аутоматско додељивање безбедносне улоге
Власник тимова Власници могу да управљају чланством и поставкама у тиму. Имају пуни приступ апликацијама, ресурсима и подацима Dataverse for Teams окружења. Могу да обављају задатке одржавања окружења као што су израда резервних копија и враћање у претходно стање путем Power Platform центра за администрацију. Администратор система
Члан услуге Teams Чланови могу да прегледају Dataverse for Teams ресурсе окружења, покрећу све апликације и ресурсе и креирају или ажурирају све ресурсе. Они имају пуни приступ свим подацима. Члан услуге Teams
Гост услуге Teams Гости су особе изван закупца које власник тима позове, попут партнера или клијента. Они могу да прегледају и покрећу све ресурсе у тиму. Гости подразумевано имају пун приступ записима које креирају и немају приступ записима других корисника. Гост услуге Teams
Глобални администратор / Power Platform администратор То су администратори на нивоу закупца који управљају стањем и одржавањем окружења закупца. Они не морају бити власници или чланови тима, али путем администраторских привилегија на нивоу закупца могу да извршавају задатке одржавања окружења као што су израда резервних копија и враћање за сва Dataverse for Teams окружења. Слично услузи Dataverse, ови администратори на нивоу закупца имаће привилегије системског администратора са режимом приступа за читање и писање у Dataverse for Teams окружењима. Администратор система
Dynamics 365 администратор Ови администратори морају бити власници или чланови тима (јер је сваки тим повезан са Microsoft 365 групом и Dataverse for Teams окружење ће увек бити ограничено за приступ тој Microsoft 365 групи) да би имали привилегије на нивоу администратора система ради управљања исправношћу и одржавањем окружења. Администратор система ако су власник тима; администратор система и члан услуге Teams ако су члан тима. Немају приступ ако нису власник или члан тима.
Колеге са приступом Колеге са приступом су људи у закупцу који нису у тиму, али су позвани да покрећу апликације у тиму. Подразумевано, колеге са приступом немају приступ подацима. Њихова права на приступ подацима могу се доделити на основу апликације или ресурса који су им потребни за покретање. Напомена: када је колега са приступом позван да покреће апликације у тиму, веза Microsoft 365 групе са Dataverse for Teams окружењем тима ће се аутоматски уклонити како би се омогућило покретање апликације колеги са приступом. Основни корисник

Белешка

Дељење записа није подржано на платформи Dataverse for Teams. Не можете да делите запис са другим корисником или тимом.

Dataverse for Teams подешавања окружења и радње

Да бисте променили поставке за Dataverse for Teams окружење, идите на Окружења> [изаберите Dataverse for Teams окружење] >Поставке.

Dataverse for Teams поставке окружења.

Корисници + дозволе

Можете одредити кориснике у окружењу којем треба омогућити приступ Dataverse for Teams апликацијама, роботима и подацима из окружења.

 1. У Power Platform центру администрације, изаберите Окружења у левом окну, а затим изаберите Dataverse for Teams окружење.

 2. Изаберите Поставке.

 3. Изаберите Корисници + дозволе, а затим изаберите Корисници.

 4. Видећете листу омогућених и онемогућених корисника који су чланови Dataverse for Teams окружења. Можете да изаберете корисника са листе да покреће дијагностику и прегледа његове детаље приступа и статус.

  Листа корисника у окружењу Dataverse for Teams .

 5. Изаберите + Додај корисника да бисте додали корисника закупца у изабрано Dataverse for Teams окружење.

  Додавање корисника у Dataverse for Teams окружење.

 6. Унесите име или е-адресу корисника који испуњава услове за приступ корисника да бисте га додали у Dataverse for Teams окружење, а затим изаберите Додај.

  Додајте корисничке поставке.

 7. Изаберите Освежи да бисте додали корисника на листу.

Брисање Dataverse for Teams окружења

Да бисте избрисали Dataverse for Teams окружење, изаберите га са листе окружења, а затим изаберите Избриши.

Избришите Dataverse for Teams окружење.

Надоградња Dataverse for Teams окружења у производњу

Изаберите Надогради на производњу. Још информација: Процес надоградње

Ограничења капацитета

Капацитет који троше Dataverse for Teams окружења неће се рачунати у ограничења капацитета закупца. Уместо тога, обезбедићемо групу капацитета за Dataverse for Teams окружења, која ће бити одвојена од Microsoft Power Platform Dataverse групе капацитета закупца. Капацитет неће бити преносив између ове две групе.

Ограничења по окружењу за Dataverse for Teams окружења: Свако Dataverse for Teams окружење обезбеђује 2 GB комбинованог складишта за базу података и датотеке, а део ове количине резервисан је за системску употребу. Да бисте видели потрошњу сваког Dataverse for Teams окружења у закупцу, идите у Power Platform центар администрације (https://aka.ms/ppac), па у Ресурси>Капацитет>Microsoft Teams капацитет.

Dataverse for Teams капацитета окружења.

Ограничења на нивоу закупца за Dataverse for Teams окружења: Сваки закупац ће такође имати ограничења која се односе на Dataverse for Teams окружења дефинисана у следећој табели.

Јединица Ограничење услуге
Број окружења: Dataverse for Teams 5 окружења, + 1 додатно окружење за сваких 20 Microsoft 365 корисничких лиценци које испуњавају услове.
Ако је потребно више инстанци, размислите о брисању некоришћених окружења или надоградњи окружења на Dataverse.
Клијенти са више од 200.000 места која испуњавају услове за Microsoft 365 треба да контактирају свог представника компаније Microsoft.
Макс. складиште Dataverse for Teams окружења по закупцу Dataverse for Teams окружења × 2 ГБ (највише 19,5 ТБ).
Ограничење од 2 GB складишног простора не може се даље продужавати. Ако вам треба више простора за складиштење, размислите о надоградњи окружења на Dataverse.
Макс. број API позива Dataverse for Teams окружења API захтеви у услузи Microsoft Power Platform састоје се од различитих радњи које корисник извршава у различитим производима.
За више информација о API позивима и доступним ограничењима по кориснику, идите на Microsoft Power Platform права на захтеве.

Спровођење

Следеће радње ће бити предузете када се клијенти приближе и премаше ограничења за Microsoft Teams на нивоу окружења или закупца.

Радње спровођења на нивоу окружења

Када се Dataverse for Teams окружење у тиму приближи или достигне ограничење капацитета од 2 GB, биће предузеће се следеће радње:

 • На 80 процената ограничења, Microsoft Teams корисници ће видети поруку у искуству Microsoft Teams аутора којом их обавештава да ће ускоро достићи ограничење капацитета. У овом тренутку, клијенти се подстичу или да смање употребу складишног простора или да контактирају свог администратора за друге опције.
 • На 100 процената ограничења, све постојеће апликације, роботи за ћаскање и токови ће и даље радити и постојеће апликације могу да се ажурирају. Међутим, нове апликације, роботи, токови и табеле не могу се креирати нити инсталирати као резултат достизања ограничења капацитета.

Спровођење на нивоу закупца

Када се закупац приближи или достигне своја раније описана Microsoft Teams ограничења на нивоу закупца, предузеће се следеће радње:

 • На 80 процената ограничења, администратору закупца биће послато обавештење да капацитет достиже своје ограничење (Microsoft 365 глобални администратор, Power Platform администратор, Dynamics 365 администратор). Администратор ће бити охрабрен да размотри смањење употребе складишног простора или надоградњу неких Dataverse for Teams окружења.
 • На 100 процената ограничења, креирање нових Dataverse for Teams окружења ће бити блокирано. Од свих корисника који покушавају да направе ново Dataverse for Teams окружење биће затражено да контактирају администратора закупца као резултат достизања ограничења капацитета. Поред тога, нове апликације, роботи за ћаскање, токови и табеле неће смети да се креирају нити инсталирају ни у једном постојећем Dataverse for Teams окружењу.

Као што је поменуто за спровођење на нивоу окружења, све постојеће апликације и даље ће моћи да функционишу као што се очекује.

Процес надоградње

Следе правила токова на високом нивоу и пословна правила за надоградњу Dataverse for Teams окружења.

Администратору закупца ће бити дозвољено да надогради Dataverse for Teams окружење на окружење Dataverse базе података. Типичан ток је следећи:

Dataverse for Teams процес надоградње окружења.

 1. Унутар тима, Microsoft Teams корисник бира да креира апликацију помоћу новог интегрисаног Power Apps искуства креирања апликација у услузи Microsoft Teams или инсталирањем постојеће апликације засноване на Dataverse for Teams окружењу. У овом тренутку, Dataverse for Teams окружење је предвиђено за тај тим.

 2. Током времена, подаци ускладиштени у Dataverse for Teams окружењу ће расти и на крају достићи ограничење капацитета које ова окружења имају (2 GB). У овом тренутку, постојеће апликације ће наставити да раде, али новим апликацијама неће бити дозвољено да се креирају или инсталирају. Клијенти ће бити упућени да контактирају администратора закупца ради надоградње Dataverse for Teams окружења на Dataverse и добију већи капацитет. Алтернативно, Microsoft Teams корисник може захтевати од администратора да надогради окружење јер жели да користи одређену функцију у услузи Dataverse.

 3. Администратори ће прегледати захтев од Microsoft Teams корисника и донети одлуку о надоградњи окружења са услуге Microsoft Teams на Dataverse. У овом тренутку, администратор ће прећи на приказ окружења Power Platform центра администрације да би извршио надоградњу.

  Белешка

  Да би успешно извршио надоградњу, закупац мора имати најмање толико расположивог капацитета колика је и величина Dataverse for Teams окружења које се надограђује. Након надоградње, потрошени капацитет надограђеног Dataverse for Teams окружења почеће да се рачуна у капацитет закупца. Ако се покуша са надоградњом Dataverse for Teams окружења када закупац нема довољно капацитета, операција надоградње ће бити блокирана и приказаће се порука о грешци.

 4. Администратори ће добити поруку са последицама надоградње и биће им затражено да потврде радњу.

 5. Ако администратор потврди, надоградња ће се наставити. Како надоградња буде напредовала, тако ће се јављати различита обавештења док операција буде пролазила кроз различите статусе.

Након надоградње, на ново надограђено окружење примењује се следеће:

 • Да би пронашли и уредили апликације и токове, аутори апликација ће морати да оду на Power Apps портал.
 • Животни циклус надограђеног окружења више неће бити повезан са животним циклусом тог тима. Ако се тим избрише, надограђено окружење остаје.
 • Свака апликација која се покрене у окружењу захтеваће Microsoft Power Platform (Power Apps, Power Automate) лиценце којима треба приступити.
 • Апликације могу да се покрећу унутар и изван услуге Microsoft Teams.
 • Све постојеће апликације биће повезане са надограђеним окружењем (Dataverse) и могу искористити проширени скуп табела.
 • Надограђени капацитет окружења почеће да се рачуна у односу на Dataverse капацитет закупца.
 • Microsoft 365 групе постаће могуће уређивати.
 • Власницима тимова додељују се улоге администратора система у њиховом окружењу и они му могу приступити помоћу Power Platform центра администрације.
 • Ако додате нову Microsoft Teams апликацију предлошка за бивши тим, нећете направити ново Dataverse for Teams окружење за тим.

Способност управљања услугом Dataverse for Teams

Могућност креирања апликација или робота са новим Power Apps и Power Virtual Agents апликацијама је подразумевано омогућена у услузи Microsoft Teams. Администратори могу да је омогуће или онемогуће за одређене кориснике помоћу смерница за дозволе за Microsoft Teams апликације у услузи Microsoft Teams.

У Microsoft Teams центру администрације можете да користите Power Apps и Power Virtual Agents апликације које су доступне у делу Microsoft апликације да бисте омогућили или онемогућили ове нове могућности за одређене кориснике. Још информација: Управљајте смерницама за дозволе апликација у услузи Microsoft Teams

Поред новог искуства креирања апликација или робота са услугама Power Apps и Power Virtual Agents, корисници сада могу да користе узорке апликација за успостављање Microsoft Teams апликација (и повезаних Dataverse for Teams окружења). Доступни примери апликација су наведени овде. Ове апликације можете да омогућите или онемогућите за одређене кориснике помоћу смерница дозвола за Microsoft Teams апликације. На пример, за смернице дозвола за апликације у делу Microsoft апликације у Microsoft Teams центру администрације, пронаћи ћете пробне апликације Идеје запослених, Инспекција и Извештавање о проблемима.

Имајте на уму да када се Power Apps апликација онемогући, корисници неће имати приступ ниједној самосталној апликацији коју сте закачили на њиховим Microsoft Teams каналима помоћу апликације креиране у услузи Power Apps. Да би корисници наставили да користе самосталне апликације у Microsoft Teams доживљају чак и када се за њих искључи доживљај Power Apps аутора, можете да користите нову тачку улаза у каталог Направиле ваше колеге да бисте закачили самосталне апликације на Microsoft Teams канале или на лични опсег корисника. Ову радњу треба извршити само једном: она ажурира доживљај за све чланове тима, омогућавајући им да користе постојеће апликације којима су већ имали приступ. Ако одлучите да онемогућите Power Apps за било ког корисника у вашем закупцу, препоручујемо да га посаветујете да користи каталог Направиле ваше колеге да би вратио самосталне апликације које је раније користио на Microsoft Teams каналима. За више информација о овој тачки улаза и одговарајућим контролама идите на Управљање Microsoft Power Platform апликацијама у Microsoft Teams центру администрације.

Каталог Направиле ваше колеге намерно Филтерира апликације Дељено са свима. Ове апликације се могу додати у каталог Microsoft Teams апликација помоћу могућности Отпремите прилагођену апликацију у услузи Microsoft Teams. Још информација: Објавите прилагођену апликацију отпремањем пакета апликација

Белешка

Онемогућавање услуге Power Apps и апликације Power Virtual Agent у услузи Teams спречава кориснике да креирају нове апликације и роботе, али не спречава креирање Dataverse for Teams окружења. Постоје и друге апликације (Преглед, Идеје запослених и Извештавање о проблемима) које ће креирати Dataverse for Teams окружење ако додате једну од тих апликација у Teams. Да бисте спречили да Dataverse for Teams окружења буду креирана са овим апликацијама, потребно их је блокирати.

Microsoft Power Platform смернице за управљање подацима, попут спречавања губитка података и изолације закупца, односе се на Microsoft Teams и Dataverse for Teams окружења, слично другим типовима окружења.

Примена смерница података на сва Dataverse for Teams окружења

Мицрософт нуди решење које примењује смернице података на сва окружења тимова унутар закупца, што вам омогућава да боље контролишете податке ваше организације без ометања ваше могућности креирања решења ниског кода и без кода у оквиру теамс.

Следите ове кораке да бисте применили DLP смернице:

 1. Одаберите или креирајте смернице које желите да се примењују на ваша Teams окружења. Ова смерница мора бити означена да се односи на одређено окружење, што се може учинити на следећи начин:

  • На платформи PowerShell, уверите се да њен параметар „environmentType“ има вредност „OnlyEnvironments“, или
  • Уверите се да је опсег постављен на више окружења у веб апликацији.

  Да бисте сачували смернице, мораћете да додате најмање једно окружење. Сва окружења која сада додате биће преписана PowerShell функцијом у наставку, која ће аутоматски додати Teams окружења у смерницу.

 2. Увезите потребне модуле помоћу ове команде:

  Install-Module -Name Microsoft.PowerApps.Administration.PowerShell -Force 
  
 3. Покрените функцију UpdatePolicyEnvironmentsForTeams (доступна у DLP SDK). Ово ће идентификовати Teams окружења у закупцу и додати их датим смерницама.

  Функција УпдатеПолицyЕнвиронментсФорТеамс.

  1. Обавезни су и назив и име за приказ смернице. Ако се назив смернице и име за приказ не подударају, смерница се неће ажурирати.
   1. OnlyEnvironmentsPolicyName – назив (GUID) смернице
   2. OnlyEnvironmentsPolicyDisplayName – име за приказ смернице
  2. (Опционално) Поред тога, можете да изузмете ова Teams окружења из друге смернице. Ова смерница се мора применити на „Изузимање одређених окружења“.
   1. ExceptEnvironmentsPolicyDisplayName – име за приказ смернице
   2. ExceptEnvironmentsPolicyName – назив (GUID) смернице
   3. ExceptionEnvironmentIds – листа ID-ова окружења која би такође требало да буду укључена у ову ExceptEnvironments смерницу поред Teams окружења. Препоручујемо да ову листу генеришете из текстуалне датотеке.

  Можете користити или ниједан од ових параметара или b.i. и b.iii. заједно или b.i., b.ii. и b.iii. заједно.

  На пример, можете одредити подразумевану смерницу за сва окружења, осим за Teams окружење користећи параметре b.i. и b.ii. То ће заменити сва окружења у листи изузимања подразумеване смернице свим Teams окружењима. Поред Teams окружења, ако желите да изузмете и друга окружења из ове подразумеване смернице, можете да користите b.iii. параметар. Ако се окружење дода на листу изузимања ове подразумеване смернице (путем DLP корисничког интерфејса или друге PowerShell скрипте), али се не укључи у текстуалну датотеку „environmentIds“, уклониће се следећи пут када се скрипта покрене.

  Замените окружења на листи изузетака.

Белешка

Сваки пут када се функција изврши, она замењује постојећу листу окружења у свакој датој смерници новом листом окружења. Будући да функција одмах ажурира смерницу, она захтева и назив смернице и име за приказ смернице као параметре како би била сигурна да циљате тачну смерницу. Ако се име за приказ не подудара са датим називом смернице, смерница неће бити измењена.

< ДИЦТ__име за приказ >Дисплаy наме </ДИЦТ__име за приказ > неподударање.

Препоручујемо да се ова скрипта изводи по распореду како би се обезбедило да се DLP смернице увек примењују на најновију листу Teams окружења. Ако се Teams окружење креира након покретања ове скрипте, смерница неће управљати њиме све док се окружења смернице не ажурирају, било поновним покретањем скрипте или ручним додавањем новог окружења у смерницу. Ако се окружење које није Teams дода у смерницу „OnlyEnvironments“, оно ће бити уклоњено следећи пут када се скрипта покрене.

Познати проблеми

 • Функција "Покрени дијагностику " Power Platform у административном центру за власнике тимова, чланове и госте који Microsoft Entra немају административне улоге као што су "Глобал Админ" Power Platform или "Администратор" ће показати обавештење да им нису директно додељене безбедносне улоге. Систем аутоматски додељује безбедносне улоге за Microsoft Teams личности, па се ово упозорење може занемарити.

Погледајте и

Аутоматско брисање неактивних Microsoft Dataverse for Teams окружења (верзија за преглед)
Power Apps и Teams
Power Automate и Teams
Power Virtual Agents и Teams
Управљање апликацијама у Microsoft Teams центру администрације
Први кораци у систему Microsoft Dataverse for Teams