Šta je lokalni mrežni prolaz za podatke?

Lokalni mrežni prolaz za podatke deluje kao most koji pruža brz i siguran prenos podataka između lokalnih podataka (podataka koji nisu u oblaku) i nekoliko Microsoft usluga u oblaku. Ove usluge u oblaku uključuju Power BI, Power Apps, Power Automate, Azure usluge analize i Azure logičke aplikacije. Korišćenjem mrežnog prolaza, organizacije mogu čuvati baze podataka i ostale izvore podataka u svojim lokalnim mrežama i pritom bezbedno koristiti te lokalne podatke u uslugama u oblaku.

Kako funkcioniše mrežni prolaz

Pregled mrežnog prolaza.

Za više informacija o tome kako mrežni prolaz funkcioniše, pogledajte odeljak Arhitektura lokalnog mrežnog prolaza za podatke.

Vrste mrežnih prolaza

Postoje dve različite vrste mrežnih prolaza, svaka za drugačiji scenario:

  • Lokalni mrežni prolaz za podatke omogućava većem broju korisnika da se povežu sa više lokalnih izvora podataka. Možete koristiti lokalni mrežni prolaz za podatke sa svim podržanim uslugama, sa jednom instalacijom mrežnog prolaza. Ovaj mrežni prolaz je dobro prilagođen složenim scenarijima sa više ljudi koji pristupaju većem broju izvora podataka.

  • Lokalni mrežni prolaz za podatke (lični režim) dozvoljava jednom korisniku da se poveže sa izvorima i ne može se deliti sa drugima. Lokalni mrežni prolaz za podatke (lični režim) može se koristiti samo sa Power BI. Ovaj mrežni prolaz je dobro prilagođen scenarijima u kojima ste vi jedina osoba koja kreira izveštaje i nema potrebe da delite nikakve izvore podataka sa drugima.

Korišćenje mrežnog prolaza

Postoje četiri glavna koraka za korišćenje mrežnog prolaza.

  1. Preuzmite i instalirajte mrežni prolaz na lokalnom računaru.
  2. Konfigurišite mrežni prolaz zasnovan na vašem zaštitnom zidu i ostalim mrežnim zahtevima.
  3. Dodajte administratore mrežnog prolaza koji takođe može da upravlja drugim mrežnim zahtevima i da ih administrira.
  4. Rešavanje problema na mrežnom prolazu u slučaju grešaka.

Krajnji korisnik koji pristupa mrežnom prolazu

Krajnji korisnik će koristiti akreditive za mrežni prolaz koji je autor koristio Power Apps za kreiranje mrežnog prolaza. Krajnji korisnici će videti vezu u dijalogu saglasnosti, ali će ona biti sa akreditivima koje je obezbedio Power Apps autor.

Sledeći koraci

Napomena

Možete li nam reći o svojim željenim postavkama jezika u dokumentaciji? Ispunite kratku anketu. (imajte na umu da je ova anketa na engleskom jeziku)

Anketa će trajati oko sedam minuta. Ne prikupljaju se lični podaci (izjava o privatnosti).