Uvoz ili izvoz podataka iz usluge Dataverse

Da biste preuzeli (uvezli) podatke u Microsoft Dataverse tabele, koristite datoteku Excel radnog lista, datoteku sa vrednostima razdvojenim zarezima (CSV) ili jedan od mnogih dostupnih konektora.

Kada izvozite podatke iz Dataverse tabele, oni se izvoze kao CSV datoteka.

Uvoz pomoću konektora

Koristite konektor da biste uvezli podatke iz izbora više različitih izvora, kao što su Microsoft Excel, Azure, SQL Server baza podataka, SharePoint, Access, OData i mnogi drugi.

 1. Prijavite se u Power Apps.
 2. U levom oknu za navigaciju izaberite stavku Tabele. Ako se stavka ne nalazi u oknu bočne table, izaberite …Više, a zatim izaberite stavku koju želite.
 3. Izaberite Podaci > Preuzimanje podataka > Preuzmi podatke.
 4. Sa liste Izvori podataka izaberite konektor iz kojeg želite da uvezete podatke.

Više informacija o konektoru koji želite da koristite kao izvor podataka potražite u člancima Lista svih Power Apps konektora i Lista svih konektora koje je objavio Microsoft.

Uvoz iz Excel ili CSV datoteke

Postoje dva načina za uvoz podataka iz Excel datoteke.

Važno

Uvoz iz Excel ili CSV datoteke pomoću komande "Uvezi > podatke iz programa Excel " nije dostupan u GCC GCC High i DoD okruženjima. Da biste zaobišli ovo ograničenje, iz oblasti "Tabele" Power Apps izaberite stavku "Uvezi > podatke", a zatim odaberite izvor podataka, kao što je Excel radna sveska ili Text/CSV.

Opcija 1: Uvoz kreiranjem i izmenom predloška datoteke

Svaka tabela ima obavezne kolone koja moraju da postoje u datoteci unosa. Preporučujemo da kreirate predložak. Da biste to uradili, izvezite podatke iz tabele. Zatim koristite istu datoteku i izmenite je podacima. Na kraju, ponovo uvezite izmenjenu datoteku u tabelu. Korišćenje predloška vam može uštedeti vreme jer nećete morati da navodite potrebne kolone za svaku tabelu.

Priprema predloška datoteke

 1. Izvezite podatke tabele.
 2. Definišite plan da biste bili sigurni da su podaci jedinstveni pre nego što ih uvezete. Koristite primarne ključeve ili alternativne ključeve. Još informacija: Osigurajte jedinstvenost kada uvozite podatke u tabelu iz Excel ili CSV datoteke

Izmenite datoteku sa podacima

Kopirajte podatke iz Excel ili CSV datoteke u predložak koji ste kreirali u prethodnom koraku.

Uvoz datoteke

 1. On powerapps.com izaberite stavku Tabele u levom oknu za navigaciju. Ako se stavka ne nalazi u oknu bočne table, izaberite …Više, a zatim izaberite stavku koju želite.
 2. Izaberite Podaci, desno od stavke Preuzimanje podataka izaberite >, a zatim izaberite Preuzmi podatke iz Excel datoteke.
 3. Izaberite tabele u koje želite da uvezete podatke, a zatim izaberite Dalje.
 4. Na stranici Uvoz podataka izaberite stavku Otpremi i odaberite datoteku. Pratite uputstva za otpremanje datoteke.
 5. Kada se datoteka otpremi i Status mapiranja naznači Mapiranje je uspešno, izaberite Uvezi iz gornjeg desnog ugla. Idite na Rešavanje problema sa greškama u mapiranju u programu Excel da biste pronašli i otklonili greške pri mapiranju. Mapiranje uvoza je uspešno Nakon što uvoz bude uspešno dovršen, videćete ukupan broj umetanja i ispravki.

Opcija 2: Uvoz donošenjem sopstvene izvorne datoteke

Ako ste napredni korisnik i znate koje su obavezne kolone za datu tabelu za Dataverse tabele, definišite sopstvenu Excel ili CSV izvornu datoteku. Pratite korake koji su navedeni u odeljku Uvoz datoteke.

Rešavanje problema sa greškama u mapiranju pomoću programa Excel

Ako dobijete greške mapiranja nakon što otpremite datoteku, izaberite Status mapiranja. Preduzmite sledeće korake da biste pregledali i ispravili greške u mapiranju kolona.

 1. Koristite padajući meni sa desne strane, u okviru stavke Prikaži, da biste prošli kroz Nemapirane kolone, Polja sa greškom ili Obavezna polja.

  Savet

  • U zavisnosti od toga da li dobijate upozorenje ili grešku, pregledajte Nemapirane kolone ili Polja sa greškom putem padajućeg menija u opciji Mapiranja kolona.
  • Koristite logiku upsert (Update (ažuriranje) ili Insert (umetanje)) da biste ažurirali red, ako već postoji, ili da biste umetnuli novi red.
 2. Nakon što rešite sve se greške i upozorenja, izaberite Sačuvaj promene u gornjem desnom uglu. Vratićete se nazad u ekran Uvoz podataka.

 3. Kada kolona Status mapiranja prikazuje Mapiranje je uspešno, izaberite Uvezi u gornjem desnom uglu.

Kada dobijete poruku Uvoz je uspešno dovršen, ona prikazuje ukupan broj umetanja i ažuriranja.

Osigurajte jedinstvenost kada uvozite podatke u tabelu iz Excel ili CSV datoteke

Dataverse tabele koriste primarni ključ za jedinstvenu identifikaciju redova u Dataverse tabeli. Primarni ključ za Dataverse tabelu je globalno jedinstveni identifikator (GUID). On obrazuje podrazumevanu osnovu za identifikaciju reda. Operacije sa podacima, poput uvoza podataka u Dataverse tabele, prikazuju podrazumevane primarne ključeve.

Primer:
Primarni ključ za tabelu Poslovni kontakt je accountid.

Uzorak izvozne datoteke iz tabele naloga koja prikazuje ID naloga kao primarni ključ.

Ponekad primarni ključ možda neće raditi kada integriše podatke iz spoljnog izvora. Koristite Dataverse za definisanje alternativnih ključeva koji jedinstveno identifikuju red na mestu primarnog ključa.

Primer:
Za tabelu Poslovni kontakt, možete da podesite transactioncurrencyid kao alternativni ključ korišćenjem prirodne identifikacije pomoću ključa. Na primer, koristite Američki dolar umesto prethodno prikazane GUID vrednosti 88c6c893-5b45-e811-a953-000d3a33bcb9. Možete i da izaberete simbol valute ili ime valute kao ključeve. Još informacija: Definisanje alternativnih ključeva pomoću Power Apps portala

Primer kreiranja polja Alternativni ključ tabeli "Valuta".

Uzorak izvozne datoteke iz tabele naloga koja prikazuje ime valute kao prirodni ključ.

I dalje možete da koristite primarne ključeve kao identifikatore nakon što navedete alternativne ključeve. U prethodnom primeru, prva datoteka je još uvek važeća ako su GUID-ovi važeći podaci.

Izvoz podataka

Izvezite podatke iz jedne ili više tabela. Izvezeni podaci su u formatu vrednosti razdvojene zarezima (CSV). Kada izvezete podatke iz više tabela, svaka tabela se izvozi u sopstvenu CSV datoteku.

 1. Prijavite se Power Apps, u levom oknu za navigaciju izaberite stavku Tabele. Ako se stavka ne nalazi u oknu bočne table, izaberite …Više, a zatim izaberite stavku koju želite.

 2. Izaberite opciju Izvezi > podatke.

 3. Izaberite tabele iz kojih želite da izvezete podatke, a zatim izaberite Izvoz podataka.

  Primer izvoza podataka iz tabele "Nalog".

 4. Kada se izvoz uspešno završi, izaberite Preuzmi izvezene podatke da biste preuzeli CSV datoteku u fasciklu za preuzimanje navedenu u veb-pregledaču.

  Primer izvoza koji prikazuje uspešan izvor sa vezom do datoteke koju možete da preuzmete.

Napomena

Izvoz ima vremensko ograničenje od 12 minuta. Ako obim izvezenih podataka premašuje 12 minuta izvoz neće uspeti. Ako do toga dođe, izvozite podatke u manjim segmentima.

Nepodržani tipovi i formati podataka

Sledeći tipovi podataka trenutno nisu podržani za uvoz ili izvoz.

 • Vremenska zona
 • Izbor (višestruki)
 • Image
 • Datoteka

Sledeća polja su sistemska polja i nisu podržana za uvoz i izvoz.

 • Ownerid
 • Createdby
 • Createdonbehalfby
 • Createdon
 • Modifiedby
 • Modifiedonbehalfby
 • Modifiedon
 • Overriddencreatedon

Napomena

Funkcije „Preuzmi podatke iz programa Excel“ i „Izvezi podatke“ trenutno nisu uključene u Power Apps plan za projektante.

Rešavanje problema sa vezom

Korisnici mogu dobiti poruku o grešci ako veza koju koriste za izvoz zahteva ispravku. U tom slučaju, korisnik dobija poruku o grešci u kojoj se navodi da veza nije uspela Dataverse . Proverite dole navedenu vezu o tome kako da rešite ovaj problem.

Da biste rešili taj problem:

 1. U Power Apps (make.powerapps.com), izaberite veze iz levog okna za navigaciju. Ako se stavka ne nalazi u oknu bočne table, izaberite …Više, a zatim izaberite stavku koju želite.
 2. Pronađite Microsoft Dataverse (zastarelu) vezu.
 3. U koloni "Status " izaberite vezu "Popravi vezu" i sledite uputstva na ekranu.

Kada se ispravka dovrši, ponovo pokušajte da izvršite izvoz.

Napomena

Možete li nam reći o svojim željenim postavkama jezika u dokumentaciji? Ispunite kratku anketu. (imajte na umu da je ova anketa na engleskom jeziku)

Anketa će trajati oko sedam minuta. Ne prikupljaju se lični podaci (izjava o privatnosti).