Dodatne komponente niskog koda Power Fx (pregled)

[Ova tema predstavlja preliminarnu dokumentaciju i može se promeniti.]

Dodatne komponente niskog koda mogu da dodaju poslovnu logiku aplikacijama pomoću Power Fx jezika izraza i direktno se integrišu sa poslovnim Dataverse podacima i spoljnim podacima putem Power Platform linija spajanja. Pomoću dodatnih komponenti sa niskim kodom možete brzo da napravite bogate tokove posla bez ikakvog koda.

Važno

  • Ovo je funkcija pregleda.
  • Funkcije pregleda nisu namenjene za korišćenje u proizvodnji i mogu da imaju ograničene funkcionalnosti. Ove funkcije su dostupne pre zvaničnog objavljivanja kako bi klijenti mogli ranije da im pristupe i pruže povratne informacije.

Dodatne komponente niskog koda podržavaju mnoge operatore Power Fx , promenljive i formule. Za više informacija o ovim Power Fx člancima posetite:

Sledeća tabela navodi Power Fx formule koje funkcionišu, ali imaju ograničenja ili ne funkcionišu, ali imaju alternativu za korišćenje sa dodatnim komponentama niskog koda.

Power Fx Formula Podržane dodatne komponente? Ograničenje ili rad oko
Collect Da Zahteva da promenljiva postoji i tip promenljive da bi se podudarao sa onim na šta pokušavate da je podesite.
Podrazumevane vrednosti No Umesto toga koristite "Prikupi". Na primer, umesto " Zakrpa", "Podrazumevane vrednosti(nalog) {": "Primer naloga"})upotrebe Collect(account, {"Account Name": "Example Account"}).

Formule koje trenutno nisu podržane sa dodatnim komponentama niskog koda

Obriši

ClearCollect

Ažuriranje

UpdateIf

SortByColumns

Concurrent

DropColumns

AddColumns

IsEmpty

SetFocus

IsType

JSON

Preuzmite

PlainText

RemoveIf

GroupBy

SetProperty

RenameColumns

Pretražite

ShowColumns

UTCNow

UTCToday

Provera valjanosti

Radni dan

Kao

Kalendar

Izbori

Sat

Select

Obavesti

Errors

HashTags

ISOWeekNum

WeekNum

Osveži

SaveData, LoadData i ClearData

Formule koje se odnose na obrazac (Uređivanje obrasca, Novi obrazac, Obrazac za prosleđivanje, Uspostavljanje početnih vrednosti i oblikovanje prikaza)

Formule senzora uređaja (ubrzanje, aplikacija, kompas, veza i lokacija)

Pogledajte i ovo

Korišćenje Dataverse dodatnih komponenti niskog koda (pregled)