Power Apps program pregleda

Microsoft Power Apps ažurira platformu i njene mogućnosti svakih nekoliko dana ili nedelja. Power Apps program pregleda je način da se ostvari rani pristup onim predstojećim funkcionalnostima i ispravkama pre dostupnosti u drugim regionima (gde su primenjene aplikacije klijenata za proizvodnju).

Koristeći Power Apps program pregleda, možete da radite sledeće:

 • Isprobajte, naučite i koristite probne verzije predstojećih funkcionalnosti: Mnoge funkcionalnosti će biti prvo predstavljene u pregledu na nekoliko dana kako bismo dobili povratne informacije. Učešćem u programu pregleda, možete brže saznati o novim funkcionalnostima i pružiti povratne informacije. Takođe, bićete spremni da brzo iskoristite nove funkcionalnosti čim dođu do regiona u kojima su kreirane njihove proizvodne aplikacije.
 • Omogućite kontinuitet poslovanja osiguravajući da će trenutne aplikacije i dalje raditi sa nadolazećim ispravkama (vNext) usluge Power Apps.

Šta je u usluzi Power Apps dostupno za pregled?

Da biste pristupili funkcijama pregleda, morate biti u okruženju za pregled ili koristiti URL adresu za pregled. Imamo funkcije pregleda za sledeća područja usluge Power Apps.

Aplikacije sa podlogom

Za pregled, eksperimentalne i povučene funkcije u aplikacijama sa podlogom, koristite Power Apps Studio da biste uključili ili isključili funkcije dok uređujete aplikaciju.

Za rani pristup predstojećim promenama u aplikacijama sa podlogom, koristite sledeća okruženja:

 • Okruženja za pregled – Predstojeće promene se obično objavljuju u okruženjima za pregled 1-2 nedelje pre nego što budu dostupne svim drugim regionima.
 • Sandbox okruženja – Za pristup verziji za pregled usluge Power Apps u sandbox okruženjima, koristite make.preview.powerapps.com.

Aplikacije zasnovane na modelu i upravljanje aplikacijama

Možete da kreirate, upravljate i delite aplikacije koristeći Power Apps (make.powerapps.com). Da biste koristili funkcije pregleda, preporučujemo da se nađete u okruženju za pregled ili sandbox okruženju, a ne u proizvodnom okruženju. Zatim idite na verziju za pregled usluge Power Apps (make.preview.powerapps.com).

Kako doći do ranog pristupa predstojećih ispravki?

Za Power Platform, sve aplikacije, tokovi i povezani resursi se skladište u okruženju. Rani pristup svim funkcionalnostima pregleda takođe je dostupan sa okruženjem kreiranim u regionu u kojem je primenjen vNext (pregled). Za sada postoji samo jedan region, Pregled (Sjedinjene Države), kao što je prikazano na slici u nastavku:

Okruženje verzije za pregled.

Izaberite region za okruženje kao Verzija za pregled (Sjedinjene Države) i prihvatite saglasnost za pristupanje programu pregleda da biste kreirali okruženje za pristup sledećoj verziji (vNext) usluge Power Apps. Sve aplikacije i drugi resursi kreirani u ovom okruženju nalaze se na vNext verziji platforme (SAAS).

Kako da saznam o najnovijim ispravkama?

O novim funkcionalnostima koje su dostupne za pregled možete da saznate u članku Šta je novo u usluzi Power Apps. Funkcionalnosti koje su dostupne samo u verziji za pregled imaju oznaku „Verzija za pregled“.

Ključni scenariji za testiranje programom za pregled

 1. Proverite svoje proizvodne aplikacije sa nastupajućim Power Apps ispravkama (vNext)

  Možda ćete želeti da verifikujete svoje proizvodne aplikacije kako biste dobro funkcionisali sa sledećim nastupajućim ispravkama usluge Power Apps. Možete kopirati aplikacije iz proizvodnog okruženja u okruženje u Prvom izdanju i reprodukovati aplikacije kako biste testirali scenarije. Imajte na umu da će sve druge potrebne resurse, kao što su CustomAPI, Power Automate itd., takođe će biti potrebno premestiti zajedno sa njim. Ovo bi trebalo samo da kreira još jednu kopiju ovih aplikacija i potrebnih resursa. Možete početi s testiranjem novijih ispravki ne samo za reprodukciju aplikacije, već i za uređivanje aplikacija i upravljanje njima.

 2. Isprobavanje novih funkcionalnosti dostupnih u pregledu

  U početku ćemo pokrenuti mnoge nove funkcionalnosti u regionu Pregled (Sjedinjene Države). Možete isprobati nove funkcionalnosti pre nego što budu dostupne u ostalim regionima (što bi moglo uticati na vaše proizvodno okruženje).

Kako da pošaljem povratne informacije timu proizvoda?

Povratne informacije možete dati na Power Apps forumu i/ili kontaktirajući podršku.

Koji su poznati problemi i ograničenja?

 1. Klijenti nisu dostupni u pregledu

  Postoje određene funkcionalnosti i usluge koje su dostupni u pregledu:

  Napravite aplikaciju Pokretanje aplikacije Drugo Da li je dostupno u verziji za pregled?
  Veb-studio Veb-plejer Tok, konektori i mrežni prolazi Da
  Verzija studija za računar Power Apps mobilni za iOS, Android, i Windows No
 2. Korišćenje aplikacija kreiranih u okruženjima za pregled u proizvodnim okruženjima

  Power Apps ne podržava otvaranje aplikacija sačuvanih samo u verzijama za pregled usluge Power Apps u proizvodnim okruženjima. Većina verzija usluge Power Apps na kraju će preći iz pregleda u proizvodnju, ali mnogi faktori utiču na to kako i kada se to dešava, tako da se na to ne treba oslanjati. Preporučujemo da koristite proizvodna okruženja za kreiranje ili uređivanje bilo koje aplikacije namenjene za upotrebu u proizvodnom okruženju.

Napomena

Možete li nam reći o svojim željenim postavkama jezika u dokumentaciji? Ispunite kratku anketu. (imajte na umu da je ova anketa na engleskom jeziku)

Anketa će trajati oko sedam minuta. Ne prikupljaju se lični podaci (izjava o privatnosti).