Not
Bu sayfaya erişim yetkilendirme gerektiriyor. Oturum açmayı veya dizinleri değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
Bu sayfaya erişim yetkilendirme gerektiriyor. Dizinleri değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
Bir çalışma alanını sildiğinizde, çalışma alanını geri yükleyebileceğiniz bir bekletme süresi girer. Bu saklama özelliği, çalışma alanı içeriğini kurtarma şansınız olmadan önce kalıcı olarak kaybolmaması için yanlışlıkla silme işlemlerine karşı korumaya yardımcı olur.
Bu makalede bekletme süresini ayarlama, silinen çalışma alanlarını geri yükleme ve bekletme süresi dolmadan önce çalışma alanlarını kalıcı olarak silme işlemleri açıklanır.
Çalışma alanları ve öğeler için saklama süresinin nasıl çalıştığına dair genel bir bakış için Fabric'de Saklama Süresi ve Kurtarma bölümüne bakın.
Önkoşullar
- Bekletme ayarlarını yapmak ve çalışma alanlarını geri yüklemek veya kalıcı olarak silmek için bir kiracı yöneticisi rolüne ihtiyacınız vardır.
Silinen işbirliğine dayalı çalışma alanları için bekletme süresini ayarlama
Varsayılan olarak, Fabric silinen işbirliğine dayalı çalışma alanlarını yedi gün boyunca saklar. Çalışma alanı saklama süresini tanımla kiracı ayarını kullanarak bekletme süresinin uzunluğunu (7 günden 90 güne) değiştirebilirsiniz.
- Yönetici portalında Çalışma alanı ayarları>Çalışma alanı saklama süresini tanımla'ya gidin.
- Ayarı açın ve bekletme süresi için gün sayısını girin. 7 ila 90 gün arasında herhangi bir yeri seçebilirsiniz.
- seçin, sonra daUygula'yı seçin.
Uyarı
Çalışma alanı saklama süresini tanımla ayarı kapalı olduğunda, silinen işbirliğine dayalı çalışma alanlarının saklama süresi hala yedi gündür.
Bu ayar Çalışma alanlarım'ın saklama süresini etkilemez. Çalışma alanlarımın her zaman 30 günlük saklama süresi vardır.
Saklama süresinin değiştirilmesinin zaten silinmiş çalışma alanlarını nasıl etkilediğini
Çalışma alanı saklama süresini tanımla, kiracıdaki silinen her işbirlikçi çalışma alanı için geçerlidir; ayarı değiştirmeden önce zaten sildiğiniz çalışma alanları da dahil. Fabric, silinme anında saklama süresinin bir kopyasını saklamıyor. Bunun yerine, Fabric her silinmiş çalışma alanı için kalan tutma süresini mevcut ayar değeri kullanarak hesaplar:
Remaining retention = current retention period - days since the workspace was deleted
Fabric, mevcut ayar değerinden kalan tutma değerini yeniden hesapladığı için, ayarın değiştirilmesi zaten saklama süresi olan çalışma alanları için hemen geçerli olur:
Saklama süresini artırdığınızda, silinmiş çalışma alanları daha uzun süre geri kazanılabilir kalır. Örneğin, ayar 30 günse ve bir çalışma alanını 10 gün önce sildiyseniz, o çalışma alanının 20 günlük saklama süresi kalmıştır. Daha sonra ayarı 60 gün olarak değiştirirseniz, aynı çalışma alanının 50 günlük saklama süresi kalır.
Saklama süresini azalttığınızda, silinmiş çalışma alanları daha kısa süreyle geri alınabilir hale gelir. Aynı örnekle, ayarı 30 günden 15 güne değiştirirseniz, 10 gün önce sildiğiniz çalışma alanında 20 gün yerine 5 gün kalıyor.
Warning
Eğer silinmiş çalışma alanı yeni değerden daha uzun süre saklama süresinde kalacak şekilde saklama süresini azaltırsanız, o çalışma alanı kalıcı olarak silinmeye uygun hale gelir. Fabric, süresi dolmuş çalışma alanlarını bir sonraki denetleyişinde onu kalıcı olarak siler ve ek bir ek süre tanınmaz. Örneğin, 30 gün önce bir çalışma alanını sildiyseniz ve ayarını yedi gün olarak değiştirirseniz, Fabric o çalışma alanını kalıcı olarak siler ve içeriğini geri dönüşü olmayan şekilde siler.
Tutma süresini azaltmadan önce, yönetim portalında Workspaces sayfasına gidip hâlâ ihtiyacınız olan silinmiş çalışma alanını geri getirin.
Fabric, kalıcı silme için önceden planlamak yerine silinmiş çalışma alanlarını periyodik olarak değerlendirir. Saklama süresinin artırılması, çalışma alanı tutma süresi devam ettiği sürece ve Silinmiş durumunu gösterdiği sürece silinmiş çalışma alanını uzatır. Fabric bir çalışma alanını kalıcı olarak silmeye başladığında, ayarı artırmak onu geri kazanmaz.
Silinen işbirliğine dayalı çalışma alanını geri yükleme
Saklama süresi içinde silinen işbirliğine dayalı bir çalışma alanını ve içeriğini geri yükleyebilirsiniz.
- Yönetici portalında Çalışma Alanları sayfasını açın ve geri yüklemek istediğiniz silinmiş işbirliğine dayalı çalışma alanını bulun. İşbirliğine dayalı çalışma alanları Çalışma Alanı türündedir. Saklama süresi içinde olan bir çalışma alanının durumu Silinmiş olarak belirlenir.
- Çalışma alanını seçin ve ardından şeritten Geri Yükle'yi seçin veya Diğer seçenekler (...) seçeneğini belirleyip Geri Yükle'yi seçin.
- Görüntülenen Çalışma alanlarını geri yükle panelinde, çalışma alanı için yeni bir ad girin ve çalışma alanında en az bir kullanıcıya Yönetici rolü atayın.
- Geri Yükle'yi seçin.
Saklama süresi boyunca silinen bir işbirliği çalışma alanını kalıcı olarak silme
Silinen bir işbirliğine dayalı çalışma alanı saklama süresi içinde olsa da, saklama süresi sona ermeden önce kalıcı olarak silebilirsiniz.
- Yönetici portalında Çalışma Alanları sayfasını açın ve kalıcı olarak silmek istediğiniz silinmiş işbirliğine dayalı çalışma alanını bulun. İşbirliğine dayalı çalışma alanları Çalışma Alanı türündedir. Saklama süresi içinde olan bir çalışma alanının durumu Silinmiş olarak belirlenir.
- Çalışma alanını seçin ve ardından şeritten Kalıcı olarak sil'i seçin veya Diğer seçenekler (...) öğesini ve Kalıcı olarak sil'i seçin.
Fabric, kalıcı silme işlemini onaylamanızı ister. Onayladıktan sonra çalışma alanı ve içeriği artık kurtarılamaz.
Silinen Çalışma alanımı uygulama çalışma alanı olarak geri yükleme
Kuruluşunuz kullanıcıları Microsoft Entra Id'den kaldırdığında, çalışma alanlarım yönetici portalındaki Çalışma Alanları sayfasındaki Durum sütununda Silinmiş olarak görünür. Silinen Çalışma alanlarım'a diğer kullanıcıların birlikte çalışabileceği uygulama çalışma alanları olarak geri yükleyebilirsiniz.
Bu geri yükleme işlemi sırasında en az bir çalışma alanı yöneticisi atamanız ve yeni çalışma alanına bir ad vermeniz gerekir. Çalışma alanını geri yükledikten sonra, yönetim portalındaki Çalışma Alanları sayfasındaki Tür sütununda Çalışma Alanı olarak gösterilir.
- Yönetici portalında Çalışma Alanları sayfasını açın ve geri yüklemek istediğiniz silinmiş kişisel çalışma alanını bulun.
- Çalışma alanını seçin ve ardından şeritten Geri Yükle'yi seçin veya Diğer seçenekler (...) seçeneğini belirleyip Geri Yükle'yi seçin.
- Görüntülenen Çalışma alanlarını geri yükle panelinde, çalışma alanı için yeni bir ad girin ve çalışma alanında en az bir kullanıcıya Yönetici rolü atayın.
- Geri Yükle'yi seçin.
Silinen çalışma alanını uygulama çalışma alanı olarak geri yükledikten sonra, diğer uygulama çalışma alanları gibi olur.