Bemærk
Adgang til denne side kræver godkendelse. Du kan prøve at logge på eller ændre mapper.
Adgang til denne side kræver godkendelse. Du kan prøve at ændre mapper.
Når du sletter et arbejdsområde, går det ind i en opbevaringsperiode, hvor du kan gendanne det. Denne opbevaringsfunktion hjælper med at beskytte mod utilsigtede sletninger, så arbejdsområdets indhold ikke går permanent tabt, før du får mulighed for at gendanne det.
Denne artikel beskriver, hvordan man opsætter opbevaringsperioden, gendanner slettede arbejdsområder og permanent sletter arbejdsområder, inden opbevaringsperioden udløber.
For et overblik over, hvordan retention fungerer for arbejdsområder og genstande, se Retention and recovery in Fabric.
Forudsætninger
- Du har brug for en lejeradministratorrolle til at opsætte retentionsindstillinger og gendanne eller permanent slette arbejdsområder.
Opsæt opbevaringsperioden for slettede samarbejdsarbejdsområder
Som standard gemmer Fabric slettede samarbejdsarbejdsområder i syv dage. Du kan ændre længden af opbevaringsperioden (fra 7 til 90 dage) ved at bruge indstillingen Definér arbejdsområde for opbevaringsperioden lejer.
- I admin-portalen går du til Workspace-indstillinger>Definér arbejdsområdes opbevaringsperiode.
- Tænd for indstillingen og indtast antallet af dage for opbevaringsperioden. Du kan vælge hvor som helst fra 7 til 90 dage.
- Vælg Anvend.
Bemærkning
Når indstillingen Definér arbejdsområde for opbevaringstid er slået fra, har slettede samarbejdsarbejdsområder stadig en opbevaringsperiode på syv dage.
Denne indstilling påvirker ikke retentionstiden for Mine arbejdsområder. Mine arbejdsområder har altid en opbevaringsperiode på 30 dage.
Hvordan ændring af opbevaringsperioden påvirker allerede slettede arbejdsområder
Indstillingen Definér arbejdsområdes opbevaringsperiode gælder for alle slettede samarbejdsarbejdsområder i lejeren, inklusive arbejdsområder, som du allerede har slettet, før du ændrede indstillingen. Fabric gemmer ikke en kopi af opbevaringsperioden på tidspunktet for sletning. I stedet beregner Fabric den resterende retention for hvert slettet arbejdsområde ved at bruge den aktuelle værdi af indstillingen:
Remaining retention = current retention period - days since the workspace was deleted
Fordi Fabric genberegner den resterende retention fra den aktuelle indstillingsværdi, træder ændringen straks i kraft for arbejdsområder, der allerede er i en opbevaringsperiode:
Når du øger opbevaringsperioden, forbliver slettede arbejdsområder gendannelige i længere tid. For eksempel, hvis indstillingen er 30 dage, og du slettede et arbejdsområde for 10 dage siden, har det arbejdsområde 20 dages opbevaring tilbage. Hvis du så ændrer indstillingen til 60 dage, har det samme arbejdsområde 50 dages opbevaring tilbage.
Når du reducerer opbevaringsperioden, bliver slettede arbejdsområder genoprettelige i en kortere periode. Med samme eksempel, hvis du ændrer indstillingen fra 30 dage til 15 dage, har det arbejdsområde, du slettede for 10 dage siden, 5 dages opbevaring tilbage i stedet for 20.
Advarsel!
Hvis du sænker opbevaringsperioden, så et slettet arbejdsområde allerede er i sin opbevaringsperiode længere end den nye værdi, bliver det arbejdsområde berettiget til permanent sletning. Fabric sletter det permanent næste gang, det tjekker udløbne arbejdsområder, og der er ingen ekstra nådeperiode. For eksempel, hvis du slettede et arbejdsområde for 30 dage siden og ændrer indstillingen til syv dage, sletter Fabric permanent det arbejdsområde og sletter dets indhold irreversibelt.
Før du forkorter opbevaringsperioden, gå til siden Workspaces i admin-portalen og genskab eventuelle slettede arbejdsområder, du stadig mangler.
Fabric evaluerer slettede arbejdsområder til permanent sletning periodisk i stedet for at planlægge den permanente sletning på forhånd. At øge opbevaringsperioden forlænger et slettet arbejdsområde, så længe arbejdsområdet stadig er i sin opbevaringsperiode og viser status Slettet. Efter Fabric begynder at slette et arbejdsområde permanent, gendanner en udvidelse af indstillingen det ikke.
Gendan et slettet samarbejdsarbejdsområde
Mens et slettet samarbejdsarbejdsområde er i en lagringsperiode, kan du gendanne det og dets indhold.
- I admin-portalen åbner du siden Workspaces og finder det slettede samarbejdsarbejdsområde, du vil gendanne. Samarbejdsarbejdsområder er af typen Arbejdsområde. Et arbejdsområde, der er i en opbevaringsperiode, har statussen Slettet.
- Vælg arbejdsområdet, og vælg derefter Gendan på båndet, eller vælg Flere indstillinger (...) og vælg Gendan.
- I panelet Genstart arbejdsområder , der vises, indtast et nyt navn for arbejdsområdet og tildel mindst én bruger administratorrollen i arbejdsområdet.
- Vælg Gendan.
Slet et slettet samarbejdsarbejdsområde permanent i opbevaringsperioden
Selvom et slettet samarbejdsarbejdsområde er i en opbevaringsperiode, kan du permanent slette det før udløbet af dets opbevaringsperiode.
- I admin-portalen åbner du siden Workspaces og finder det slettede samarbejdsarbejdsområde, du vil slette permanent. Samarbejdsarbejdsområder er af typen Arbejdsområde. Et arbejdsområde, der er i en opbevaringsperiode, har statussen Slettet.
- Vælg arbejdsområdet, og vælg derefter Slet permanent på båndet, eller vælg Flere indstillinger (...) , og vælg Slet permanent.
Fabric beder dig bekræfte den permanente sletning. Når du har bekræftet det, kan arbejdsområdet og dets indhold ikke længere gendannes.
Gendan et slettet Mit arbejdsområde som et apparbejdsområde
Når din organisation fjerner brugere fra Microsoft Entra ID, vises deres Mine arbejdsområder som Slettet i kolonnen Tilstand på Arbejdsområder-siden i adminportalen. Du kan gendanne slettede Mine arbejdsområder som app-arbejdsområder, hvor andre brugere kan samarbejde.
Under denne genopretningsproces skal du tildele mindst én workspace-administrator og give det nye workspace et navn. Efter du har gendannet arbejdsområdet, vises det som Arbejdsområde i kolonnen Type på siden Workspaces i admin-portalen.
- I admin-portalen åbner du siden Workspaces og finder det slettede personlige workspace, du vil gendanne.
- Vælg arbejdsområdet, og vælg derefter Gendan på båndet, eller vælg Flere indstillinger (...) og vælg Gendan.
- I panelet Genstart arbejdsområder , der vises, indtast et nyt navn for arbejdsområdet og tildel mindst én bruger administratorrollen i arbejdsområdet.
- Vælg Gendan.
Efter du har gendannet det slettede arbejdsområde som et app-arbejdsområde, er det ligesom ethvert andet app-arbejdsområde.