Azure Data Factory copy activity stuck on queued status using integration run time self-hosted

Antônio Farias 40 Reputation points
2024-05-01T14:06:20.4366667+00:00

I have been experiencing an issue, where the data factory copy activities are stuck in 'queued' status.

When I try to use a database with the azure integrated run time, works normally. When I try to use one of the integration run time self-hosted, they don't work, but seems normal the integration run time interface.

User's image

The configuration of copy data:enter image description here

enter image description here

I can see the preview data too, so I think the connection it's okenter image description here

Azure Data Factory
Azure Data Factory
An Azure service for ingesting, preparing, and transforming data at scale.
9,704 questions
{count} votes

Accepted answer
  1. BhargavaGunnam-MSFT 27,081 Reputation points Microsoft Employee
    2024-05-01T21:15:14.28+00:00

    I'm glad that you were able to resolve your issue and thank you for posting your solution so that others experiencing the same thing can easily reference this! Since the Microsoft Q&A community has a policy that "The question author cannot accept their own answer. They can only accept answers by others ", I'll repost your solution in case you'd like to accept the answer .

    Issue:

    • Azure Data Factory copy activity stuck on queued status using integration run time self-hosted

    Solution:

    • The issue occurred due to a change in the subscription of the resource group (possibly something in the validation process was not passing). After reinstalling the SHIR, everything looks to be functioning well.

    If I missed anything please let me know and I'd be happy to add it to my answer, or feel free to comment below with any additional information.

    Please remember to "Accept Answer" so that others in the community facing similar issues can easily find the solution.

    1 person found this answer helpful.
    0 comments No comments

1 additional answer

Sort by: Most helpful
  1. Antônio Farias 40 Reputation points
    2024-05-01T21:00:01.68+00:00

    I reinstalled the SHIR and now it works. I changed the subscription of resource group yesterday, probably something in the validation was not passing. Thank's for your support @BhargavaGunnam-MSFT !!