Megosztás a következőn keresztül:


Helyreállítható törlés engedélyezése Azure-fájlmegosztásokon

Az Azure Files helyreállítható törlést biztosít az SMB-fájlmegosztásokhoz, így könnyen helyreállíthatja az adatokat, ha egy alkalmazás vagy más tárfiók felhasználója tévesen törölte őket. A helyreállítható törlésről további információt az Azure-fájlmegosztások véletlen törlésének megakadályozása című témakörben talál.

A következőre érvényes:

Fájlmegosztás típusa SMB NFS
Standard szintű fájlmegosztások (GPv2), LRS/ZRS Igen Nem
Standard szintű fájlmegosztások (GPv2), GRS/GZRS Igen Nem
Prémium fájlmegosztások (FileStorage), LRS/ZRS Igen Nem

Előfeltételek

Első lépések

Az alábbi szakaszok bemutatják, hogyan engedélyezheti és használhatja a helyreállítható törlést az Azure-fájlmegosztásokhoz egy meglévő tárfiókon:

  1. Jelentkezzen be az Azure Portalra.

  2. Lépjen a tárfiókra, és válassza a Fájlmegosztások lehetőséget az Adattárolás területen.

  3. A Helyreállítható törlés mellett válassza a Letiltva lehetőséget. Megjelenik a Helyreállítható törlés beállításai panel.

  4. Válassza az Engedélyezve a helyreállítható törléshez lehetőséget az összes fájlmegosztáshoz.

  5. A Fájlmegosztások megőrzési időtartama napokban területen a csúszkával adjon meg egy 1 és 365 nap közötti számot.

  6. Válassza a Mentés lehetőséget az adatmegőrzési beállítások megerősítéséhez.

    Képernyőkép a tárfiók helyreállítható törlési beállításainak paneljéről. A fájlmegosztások helyreállítható törlési szakaszának kiemelése, a váltás engedélyezése, a megőrzési idő beállítása és a mentés. Ez lehetővé teszi a helyreállítható törlést a tárfiókban lévő összes fájlmegosztás esetében.

Helyreállítható módon törölt fájlmegosztás visszaállítása

Helyreállíthatóan törölt fájlmegosztás visszaállítása:

  1. Lépjen a tárfiókra, és válassza a Fájlmegosztások lehetőséget.

  2. A fájlmegosztás panelen engedélyezze a Törölt megosztások megjelenítése lehetőséget a helyreállíthatóan törölt megosztások megjelenítéséhez.

    Ez megjeleníti a jelenleg törölt állapotban lévő megosztásokat.

    Ha az állapotoszlop, a névoszlop melletti oszlop Törölt értékre van állítva, akkor a fájlmegosztás helyreállíthatóan törölt állapotban van. És a megadott megőrzési idő után véglegesen törlődik.

  3. Válassza ki a megosztást, és válassza a undelete lehetőséget. Ezzel visszaállítja a megosztást.

    Ellenőrizheti, hogy a megosztás visszaállítva van-e, mivel az állapota aktívra vált.

    Ha az állapotoszlop, a névoszlop melletti oszlop Aktív értékre van állítva, akkor a fájlmegosztás vissza lett állítva.

Helyreállítható törlés letiltása

Ha le szeretné állítani a helyreállítható törlés használatát, kövesse az alábbi utasításokat. Ha véglegesen törölni szeretne egy helyreállíthatóan törölt fájlmegosztást, törölje a megosztást, tiltsa le a helyreállítható törlést, majd törölje újra a megosztást.

  1. Lépjen a tárfiókra, és válassza a Fájlmegosztások lehetőséget az Adattárolás területen.

  2. Válassza az Engedélyezve lehetőséget a Helyreállítható törlés mellett. Megjelenik a Helyreállítható törlés beállításai panel.

  3. Válassza a Letiltva lehetőséget az összes fájlmegosztás helyreállítható törléséhez.

  4. Válassza a Mentés lehetőséget az adatmegőrzési beállítások megerősítéséhez.

    A helyreállítható törlés letiltásával azonnal és véglegesen törölheti a tárfiók összes fájlmegosztását.

Következő lépések

Az adatvédelem és helyreállítás egy másik formájának megismeréséhez tekintse meg az Azure Files megosztási pillanatképeinek áttekintését.