Megjegyzés
Az oldalhoz való hozzáféréshez engedély szükséges. Megpróbálhat bejelentkezni vagy módosítani a címtárat.
Az oldalhoz való hozzáféréshez engedély szükséges. Megpróbálhatja módosítani a címtárat.
Áttekintés
A felhasználó törlése után a fiók 30 napig felfüggesztett állapotban marad. A 30 napos időszak alatt a felhasználói fiók az összes tulajdonságával együtt visszaállítható.
A 30 napos időszak elteltével a végleges törlési folyamat automatikusan elindul, és nem állítható le. Ez idő alatt az ideiglenesen törölt felhasználók kezelése lett tiltva. Ez a korlátozás arra is vonatkozik, hogy egy puha törléssel törölt felhasználót egyezés alapján állítható vissza a bérlői szinkronizálási ciklus során a helyszíni hibrid forgatókönyvek esetében.
Megtekintheti a visszaállítható felhasználókat, visszaállíthat egy törölt felhasználót, vagy véglegesen törölhet egy felhasználót a Microsoft Entra Felügyeleti központban.
Fontos
Biztonsági okokból törölheti a helyszíni környezetből szinkronizált felhasználókat a Microsoft Entra ID-ban. A Microsoft Entra ID azonban nem a szinkronizált felhasználók hitelesítési forrása. Ha a felhasználó továbbra is megtalálható a helyszíni címtárban, a szinkronizálási motor a következő szinkronizálási ciklus során visszaállíthatja a felhasználót. A felhasználó végleges törlése után sem Ön, sem a Microsoft ügyfélszolgálata nem állíthatja vissza őket.
Előfeltételek
A felhasználók visszaállításához és végleges törléséhez legalább az alábbi szerepkör szükséges.
Visszaállítható felhasználók megtekintése
Láthatja az összes olyan felhasználót, aki kevesebb mint 30 nappal ezelőtt lett törölve. Ezek a felhasználók visszaállíthatók.
Visszaállítható felhasználók megtekintése
Jelentkezzen be a Microsoft Entra felügyeleti központba legalább felhasználói rendszergazdaként.
Keresse meg a Entra ID>Felhasználókat, majd válassza a Törölt felhasználók lehetőséget.
Ha nem látja a Törölt felhasználók elemet, a Microsoft Entra felügyeleti központ keresőmezővel keresse meg és válassza a Törölt felhasználók lehetőséget.
Tekintse át a visszaállítható felhasználók listáját.
Nemrég törölt felhasználó visszaállítása
Ha töröl egy felhasználói fiókot a szervezetből, a fiók felfüggesztett állapotban van. A fiók összes szervezeti információja megmarad. Amikor visszaállít egy felhasználót, a rendszer visszaállítja a szervezeti adatokat is.
Megjegyzés:
A felhasználó visszaállítása után a felhasználóhoz a törléskor hozzárendelt licencek akkor is visszaállnak, ha nincs elérhető. Ha a megvásároltnál több licencet használ, a szervezet átmenetileg nem felel meg a licenchasználatnak.
Felhasználó visszaállítása
A Törölt felhasználók lapon keresse meg és válassza ki az elérhető felhasználók egyikét. Például Mary Parker.
Válassza a Felhasználó visszaállítása lehetőséget.
Felhasználó végleges törlése
Véglegesen törölheti a felhasználót a szervezetből anélkül, hogy a 30 napot várnia kell az automatikus törlésre. A véglegesen törölt felhasználókat senki nem állíthatja vissza, beleértve a Microsoft ügyfélszolgálatát is.
Megjegyzés:
Ha véletlenül véglegesen töröl egy felhasználót, létre kell hoznia egy új felhasználót, és manuálisan kell megadnia az összes korábbi adatot. Az új felhasználók létrehozásáról további információt a Felhasználók hozzáadása vagy törlése című témakörben talál.
Felhasználó végleges törlése
A Törölt felhasználók lapon keresse meg és válassza ki az elérhető felhasználók egyikét. Például Rae Huff.
Válassza a Végleges törlés lehetőséget.