Делите путем


Објашњење тренутног пословног процеса

Сада је време за анализирање пословног процеса који тренутно решава пословни проблем, уз детаљну контролу сваког корака процеса.

У овом одељку, сазнаћете о следећем:

  • Сарадници за решавање пословног проблема

  • Документовање пословног процеса

Идентификовање кључних сарадника

Размислите о свима који доприносе овом процесу. То укључује људе у вашем одељењу и другим одељењима који сви заједно раде на овом проблему. Схватите шта раде у контексту пословног проблема који се решава.

Када почнете да документујете пословни процес у следећем одељку, желећете да се ослоните на ове људе који ће вам помоћи да разумете сваки корак. Највероватније ћете учити успут, а можда ћете морати да додате нове људе у свој пројектни тим како бисте им пружили перспективе.

Савет

Избегавајте слепе мрље! Ако дођете до корака у процесу где се "и тада догоди чудо!", мораћете да нађете некога ко може да расветли детаље. Такође, узмите у обзир различите перспективе у радним склоностима и ограничењима.

У нашем примеру сценарија, идентификовали смо ове кључне сараднике:

Ли – продаја, Ник – менаџер продаје, Гибсон – операције, Ребека – надзорник, Абхај – рачуновођа, Шарлота – финансијски директор.

Откријте процесе за побољшање коришћењем услуге Process advisor

Ако је ваш задатак обављен у потпуности на рачунару, можете да откријете све кораке које различите особе у вашој организацији извршавају да би довршиле задатак коришћењем наше функционалности откривања процеса под називом process advisor. Process advisor визуелизује ваш процес на мапи процеса и открива уска грла и метрике за ваш процес путем аналитичког извештаја.

Мапа процеса

Напомена

Можете ли нам рећи о својим жељеним поставкама језика у документацији? Испуните кратку анкету. (имајте на уму да је ова анкета на енглеском језику)

Анкета ће трајати око седам минута. Не прикупљају се лични подаци (изјава о приватности).