Делите путем


Управљање услугом Azure Synapse Link током догађаја животног циклуса окружења

Azure Synapse Link for Dataverse обезбеђује континуирани канал података из услуге Dataverse у Azure Synapse Analytics и/или Azure Data Lake. Када се веза креира, она непрекидно записује све почетне податке, као и све инкременталне податке. Када направите промене у свом Power Platform окружењу, то може да утиче на статус ваше услуге Azure Synapse Link for Dataverse. Овај чланак садржи објашњења о понашању услуге Azure Synapse Link for Dataverse и могућој радњи корисника током догађаја животног циклуса окружења.

Напомена

Azure Synapse Link for Microsoft Dataverse је раније био познат као „Извоз у језеро података“. Услуга је преименована у мају 2021. и наставиће да извози податке и у Azure Data Lake, као и у Azure Synapse Analytics.

Преглед догађаја животног циклуса окружења

Операција окружења Synapse Link Подаци Радња корисника
Прављење резервне копије и враћање Зауставља синхронизацију Одржава се Коришћење решења за транспорт везе преко окружења
Копираj Извор наставља синхронизацију Извор се одржава Коришћење решења за транспорт везе преко окружења
Избриши Зауставља синхронизацију Одржава се Ниједно
Уређује својства Грешка Одржава се Раскидање везе и поновно повезивање
Премести Извор зауставља синхронизацију Извор се одржава Коришћење решења за транспорт везе преко окружења
Опорави Настави синхронизацију Одржава се Ниједно
Поништено Уклоњено Одржава се Брисање података пре поновне везе

Резервно копирање окружења и његово враћање

Azure Synapse Link for Dataverse профили нису део резервне копије окружења или накнадног враћања у претходно стање. Када се окружење врати у претходно стање, користите решења за извоз и увоз конфигурације да бисте очували конфигурацију услуге Azure Synapse Link у свим окружењима.

Копирање окружења

Azure Synapse Link for Dataverse профили се не копирају као део процеса копирања окружења. Да бисте очували конфигурацију услуге Azure Synapse Link у свим окружењима, користите решења за извоз и увоз конфигурације.

Брисање окружења

Када се окружење избрише, сви Azure Synapse Link профили се бришу и синхронизација података се зауставља. Сви подаци написани у тренутку брисања и даље су доступни у вашем Azure Synapse Analytics радном простору и/или услузи Azure Data Lake.

Уређивање својстава окружења

Azure Synapse Link for Dataverse профили неће успети ако се промени име окружења или или URL адреса својства окружења. Мораћете да раскинете везу са услугом Azure Synapse Link, опционално избришете систем датотека и креирате нову везу.

Премештање окружења

Ако се окружење мигрира са једног закупца на другог, сви Azure Synapse Link профили се бришу и синхронизација података се зауставља. Сви подаци написани у тренутку брисања и даље су доступни у вашем Azure Synapse Analytics радном простору и/или услузи Azure Data Lake. Да бисте очували конфигурацију услуге Azure Synapse Link у свим окружењима, користите решења за извоз и увоз конфигурације.

Опоравак окружења

Приликом опоравка избрисаног окружења у грејс периоду, сви Azure Synapse Link for Dataverse ће бити доступни и наставиће се синхронизовање Azure Synapse Analytics података без корисничке радње све док се подаци у вашем радном простору и/или Azure Data Lake не измене.

Ресетовање окружења

Ако се окружење ресетује, сви Azure Synapse Link for Dataverse профили ће бити уклоњени из окружења. Сви одговарајући подаци у Azure Synapse Analytics радном простору и/или Azure Data Lake ће и даље бити доступни, али неће бити синхронизовани. Можда ћете морати да обришете податке у Azure Synapse Analytics радном простору и/или Azure Data Lake и мораћете поново да креирате Azure Synapse Link for Dataverse.

Погледајте и

Azure Synapse Link for Dataverse

Напомена

Можете ли нам рећи о својим жељеним поставкама језика у документацији? Испуните кратку анкету. (имајте на уму да је ова анкета на енглеском језику)

Анкета ће трајати око седам минута. Не прикупљају се лични подаци (изјава о приватности).