Делите путем


Надоградња или исправка решења

Постоје времена када треба да ажурирате постојеће комплетно решење. Да бисте ажурирали решење, следите ове кораке:

 1. Отворите некомплетно решење у свом развојном окружењу и креирајте нове или додајте и уклоните постојеће компоненте које желите.

 2. Повећајте број верзије када извозите решење као комплетно решење. Више информација: Објашњење бројева верзија за исправке

  Ажурирање верзије решења.

 3. Примена надоградње или ажурирања у циљаном окружењу

Примена надоградње или ажурирања у циљаном окружењу

Процедура увоза ажурираног решења слична је инсталирању новог < ДИЦТ__комплетно решење > манагед солутион </ДИЦТ__комплетно решење >, осим што ћете добити неке другачије опције. Ако ажурирате решење које сте добили од неког другог, требало би да добијете смернице од < ДИЦТ__издавач решења > солутион публисхер </ДИЦТ__издавач решења > о опцијама које би требало да одаберете.

 1. Пријавите се у Power Apps, изаберите циљно окружење које желите, а затим изаберите Решења у навигацији на левој страни. Ако се ставка не налази у окну бочне табле, изаберите …Више, а затим изаберите ставку коју желите.

 2. На командној траци изаберите Увези.

 3. На страници Избор пакета решења, изаберите Прегледај да бисте пронашли компримовану датотеку (.zip или .cab) која садржи решење које желите да ажурирате.

 4. Изаберите Следеће.

 5. Ова страница приказује жуту траку са натписом Овај пакет решења садржи ажурирање за решење које је већ инсталирано. Да бисте надоградили решење, изаберите Следеће. Да бисте приказали додатне опције, проширите Напредна подешавања, а затим изаберите неку од следећих опција акције:

  • Надоградња Ово је подразумевана опција која надограђује ваше решење на најновију верзију и инсталира све претходне закрпе у једном кораку. Све компоненте повезане са претходном верзијом решења које се не нару у новију верзију рељења же бити избрисане. Ова опција обезбеђује да стање конфигурације које је резултат тога буде у складу са раствором увоза, укључујући уклањање компоненти које више нису део решења.

  • Фаза за надоградњу Ова опција надограђује ваше решење на вишу верзију, али задржава брисање претходне верзије и свих повезаних закрпа док касније не примените надоградњу решења. Ову опцију треба одабрати само ако желите да истовремено и стара и нова решења буду инсталирана у систему, тако да можете извршити неку миграцију података пре него што завршите надоградњу решења. Применом надоградње брише се старо решење и све компоненте које нису укључене у ново решење.

  • Исправка Ова опција замењује ваше решење овом верзијом. Компоненте које нису у новијем решењима неће бити избрисане и остају у систему. Имајте на уму да се изворно и одредишно окружење могу разликовати ако су компоненте избрисане у изворном окружењу. Ова опција има најбоље перформансе тако што обично завршава за мање времена од метода надоградње.

 6. Одлучите да ли желите да омогућите следећу опцију за радње након увоза:

  • Омогућите кораке и токове додатних компоненти обухваћених решењем
   Одабиром ове опције омогућићете додатне компоненте и Power Automate токове који су укључени у решење.
 7. Изаберите Увези.

  Увезите информације и опције решења.

 8. Можда ћете морати да сачекате мало док се увоз решења не заврши. Ако је успешно, видећете резултате и изаберите опцију Затвори.

Контролисана прилагођавања се увек увозе у објављеном стању, тако да нема потребе да објављујете прилагођавања након увоза у овом сценарију.

Довршавање надоградње решења Ако сте одабрали да извршите фазу надоградње или ако је систем имао проблема са довршавање надоградње, видећете да у систему још увек имате инсталирано оригинално решење, као и ново решење које има исто име решења као основно решење суфиксирано _ надоградњом. Да бисте довршили надоградњу, једноставно изаберите основно решење на листи решења и изаберите Примени надоградњу решења. Ово деинсталира све претходне закрпе и основно решење затим преименује _ решење за надоградњу тако да буде истоимено као претходно основно решење. Све компоненте које су биле у оригиналном решењу и закрпе које нису присутне _ у решењу за надоградњу биће избрисане као део овог процеса.

Објашњење бројева верзија за исправке

Верзија решења има следећи формат: мајор.минор.буилд.ревисион. Исправка мора имати већи број верзије, међуверзије, израде или ревизије од надређеног решења. На пример, за основну верзију решења 3.1.5.7, мало ажурирање може бити верзија 3.1.5.8 или мало значајније ажурирање може имати верзију 3.1.7.0. Много значајније ажурирање би могло да буде верзија 3.2.0.0.

Уклањање управљане компоненте из циљног окружења

Могуће су ситуације у којима желите да уклоните управљану компоненту из окружења. Постоје две различите радње решења које можете извршити које ће уклонити управљану компоненту из окружења.

 • Надоградња решења (препоручено). У развојном окружењу одакле пориче комплетно решење, ажурирајте решење тако да више не укључује компоненту. Другим речима, из решења уклоните компоненту као што је колона, графикон или образац, а затим извезите решење као комплетно. Затим, када увезете комплетно решење у циљно окружење, одаберите да Радња решења буде Надоградња. Ова радња уклања компоненту (ако не постоје друге компоненте које зависе од ње у циљном окружењу).
 • Избришите комплетно решење. Ова радња уклања све компоненте у решењу. У окружењу у које је увезено комплетно решење, избришите комплетно решење које укључује управљану компоненту. То можете учинити из области Решења услуге Power Apps.

  Упозорење

  Брисањем комплетног решења бришу се све компоненте које се налазе у комплетном решењу, као и сви повезани подаци. Увек будите опрезни пре брисања комплетног решења.

Опција замене прилагођавања

Опција замене прилагођавања доступна је са класичним искуством увоза приликом коришћења Microsoft Power Platform команде за увоз ЦЛИ пац решења или OverwriteUnmanagedCustomizations коришћењем опције ImportSolution са порукама ImportSolutionAsync или порукама. Више информација: ИмпортСолутионРеqуест класа,Радња ИмпортСолутион или ИмпортСолутионАсyнц.

Важно

Избором опције Прилагођавања замене (не препоручује се) заменићете или уклонити сва некомплетна прилагођавања која сте раније извели на компонентама садржаним у овом решењу. Ова опција не утиче на компоненте које подржавају понашање спајања (обрасци, мапа локација, трака, модули апликације). Компоненте које имају друга комплетна решења поврх постојећег решења које замењујете и даље остају на врху и на њих не утиче ова опција.

Погледајте и

Постављање слојева унутар комплетног решења Додавање компоненти решења
Креирање закрпа решења
За програмере: Клонирање, крпљење и надоградња

Напомена

Можете ли нам рећи о својим жељеним поставкама језика у документацији? Испуните кратку анкету. (имајте на уму да је ова анкета на енглеском језику)

Анкета ће трајати око седам минута. Не прикупљају се лични подаци (изјава о приватности).