Делите путем


Истраживање података на страници мреже

У апликацијама заснованим на моделу, подразумевана контрола која се користи за приказивање података у табеларном облику је мрежа само за читање. Када подобласт садржи табелу, подразумевани распоред подобласти у мапи локације апликације назива се страница мреже.

Снимак екрана странице мреже у апликацији заснованој на моделу

Легенда:

 1. Командна трака: Команде доступне за страницу
 2. Бирач приказа: Изаберите да бисте променили приказ
 3. Уреди колоне: Изаберите да бисте додали, уклонили или преуредили колоне
 4. Уреди филтере: Изаберите да филтрирате приказ помоћу напредних упита
 5. Филтрирај по кључној речи или Брза претрага: Прикажите само редове у тренутном приказу који одговарају критеријуму претраге
 6. Икона хијерархије: Означава да је запис део хијерархије
 7. Бројач записа: Положај ове странице записа у укупном броју записа који су приказани у приказу
 8. Навигација странице: Померање унапред или уназад по страници у скупу записа који су приказани у приказу

Да бисте приказали детаље записа, изаберите везу у првој колони. Да бисте отворили детаље записа на новој картици или новом прозору, кликните десним тастером миша на везу у колони и изаберите ставку Отвори везу на новој картици или Отвори везу у новом прозору.

Ако се запис налази у релацији са хијерархијом, изаберите икону хијерархије да бисте отворили приказ хијерархије.

Снимак екрана приказа хијерархије записа.

Ако се удаљите од координатне странице и вратите се, приказ задржава филтере, редослед сортирања и стање у којем се страница кретала, укључујући контролу координатне мреже коју сте последњи пут одабрали из менија "Прикажи као ".

Бирач приказа

Бирач приказа наводи приказе који су доступни за табелу. Листа је подразумевано подељена у две групе:

 • Моји прикази: Лични прикази које сте креирали
 • Системски прикази: Прикази које је креирао администратор и дели их са вама

Снимак екрана бирача приказа на страници мреже.

Лични прикази се подразумевано наводе пре системских. Обе листе се сортирају по абецедном реду. По жељи можете да промените редослед по којем су прикази наведени.

Напомена

Ако је администратор укључио доживљај савремене напредне претраге, листа приказа није подељена. Да бисте лако видели у коју врсту приказа гледате, лични прикази имају икону корисника Икона личног приказа.. Такође можете да задржите показивач изнад иконе за информације Икона Информације. да бисте видели тип приказа.

Да бисте брзо пронашли приказ у дугачкој листи, користите поље за претрагу на врху бирача приказа.

Снимак екрана бирача приказа на страници мреже који приказује поље за претрагу и иконе личног приказа.

Свака табела у апликацији има подразумевани приказ који је поставио администратор. Ознака Подразумевано у бирачу приказа идентификује приказ који је подразумеван за табелу.

Уређивач колон

Користите уређивач колона да бисте додали, уклонили или преуредили колоне.

Уређивач филтера

Користите уређивач филтера да бисте приказали или променили упит којим су изабрани записи у приказу.

Претрага мреже вам омогућава да филтрирате тренутни приказ на основу кључне речи. Када одаберете поље за претрагу, појављује се информативни опис који означава листу колона на којима се примењује подударање „започиње са“.

Информативни опис који означава листу колона на које се примењује подударање „започиње са“.

Поље за претрагу може да понуди два различита искуства, у зависности од тога како је администратор конфигурисао претрагу.

Напомена

Ако је ваша апликација подразумевано конфигурисана да буде ван мреже, поље за претрагу ће користити < ДИЦТ__брза претрага > Qуицк финд </ДИЦТ__брза претрага > незаменљиву конфигурацију претраге координатне мреже.

Филтрирање по кључној речи

Филтрирање по кључној речи је подразумевано искуство. Када унесете текст у поље Филтрирање по кључној речи, систем филтрира тренутни приказ. Приказује резултате у истим колонама које се користе у тренутном приказу.

Брзо проналажење

Ако је администратор укључио брзу претрагу, поље за претрагу приказује опцију Брза претрага. Када унесете текст у поље Брза претрага, систем филтрира приказ брзе претраге табеле. Приказује резултате у колонама приказа брзе претраге, а не у тренутном приказу.

Напомена

Кључне речи за претрагу мреже које почињу звездицом (*) приказаће упозорење које вас обавештава да је претрага можда спорија. Ако је администратор укључио поставку Спречавање спорог филтера кључних речи за услове брзе претраге на страницама приказа, тада не можете да извршите претрагу на кључним речима које почињу звездицом (*).

Претрага кључних речи које почињу звездицом приказаће поруку упозорења.

Радње заглавља колоне

Заглавља падајућих колона пружају мноштво опција које вам омогућавају да измените податке приказане у координатној мрежи.

Сортирање

Редослед записа у координатној мрежи можете изменити помоћу радњи сортирања у заглављима падајућих колона. Избором сортирања по колони подразумевано се замењује постојећи критеријум сортирања у координатној мрежи.

Напомена

Сортирање са више колона може се постићи држањем тастера Схифт када изаберете сортирање у другој колони. Овим се постојећем критеријуму сортирања у координатној мрежи додаје услов сортирања, уместо замене критеријума сортирања.

Филтерирање

Да бисте се усредсредили на записе који задовољавају одређене критеријуме, приказ можете филтрирати по једној или више колона. Тип података у колони одређује доступне опције филтера.

Важно

У обједињеном интерфејсу, мреже не припремају унапред филтере колона на основу тренутне дефиниције приказа.

Филтрирање према колони проналажења

Када филтрирате податке у колони за проналажење, можете да бирате са листе вредности, а не да куцате. На пример, да бисте филтрирали приказ по колони Примарним контакт, можете да изаберете име са листе која ће се појавити када изаберете оквир за текст филтера.

Ако почнете да куцате, филтер предлаже резултате који се подударају да би вам помогао да довршите претрагу. Резултати укључују све редове који иначе нису филтрирани.

Снимак екрана филтера колоне примарног контакта који приказује довршавање претраге.

Филтрирање према колони датума

Када филтрирате по колони датума, можете изабрати неки од различитих начина за одређивање датума или временски оквир. На пример, можете да претражујете На дан или после тачног датума, Следећа фискална година или Прошле седмице.

Филтрирање активности

Користите филтер типа активности да бисте приказали само активности које вас занимају, као што су заказане обавезе или е-пошта.

Снимак екрана филтера типа активности који приказује неколико типова изабраних активности.

Груписање

Када се конфигуришу, заглавља падајуће колоне испливају на површину као опција "Група по". Ово вам омогућава да податке у координатној мрежи груписање по вредностима у изабраној групи.

 • Груписање је доступно за већину врста колона. Ово приметно не укључује колоне за проналажење.
 • Приликом груписања по пољима датума, потребно је да одаберете временски оквир на који желите да групишете. То укључује дан, седмицу, месец, квартал и годину.
 • Можете да групишете само по једну колону; избором опције " Групиши" у другој колони замењују се сви постојећи критеријуми груписања.
 • Груписање можете уклонити тако што ћете изабрати ставку Разгрупиши · из истог заглавља падајуће колоне да бисте уклонили груписање.

Напомена

Критеријуми груписања се не чувају у приказу.

Агрегација

Када се конфигуришу, заглавља падајуће колоне испливају на површину као опција "Укупне вредности " у нумеричким колонама. Ово вам омогућава да извршите агрегатно израчунавање у подножју координатне мреже за податке у овој колони. Можете да бирате између приказивања збира, максималне вредности, минималне вредности или просечне вредности. Ако су подаци у координатној мрежи груписани, збир се израчунава и приказује за сваку групу.

Напомена

Агретације се не чувају у приказу.

Трака за прескакање

Трака за прескакање је брз начин филтрирања записа на основу слова абецеде. Да бисте видели само записе који почињу словом S, на пример, изаберите S на траци за прескакање.

Трака за прескакање ради на првој сортираној колони. Ако није унета промена у редослед сортирања, трака за прескакање користи примарну колону.

Снимак екрана траке за прелазак која се користи за филтрирање записа по слову.

Прикажи као

Иако се подразумевана координатна мрежа само за читање у почетку користи за приказивање података, ако је за приказ табеле конфигурисано више контрола групе података, можете да се пребацујете између ових контрола помоћу менија "Прикажи као " на командној траци који се обично налази у оквиру радње "Више команди ". Када се пребаците на други приказ података, та контрола се памти за будуће сесије на том уређају.

Снимак екрана дугмета Прикажи као на командној траци.

Напомена

Можете ли нам рећи о својим жељеним поставкама језика у документацији? Испуните кратку анкету. (имајте на уму да је ова анкета на енглеском језику)

Анкета ће трајати око седам минута. Не прикупљају се лични подаци (изјава о приватности).