Objašnjenje trenutnog poslovnog procesa

Sada je vreme za analiziranje poslovnog procesa koji trenutno rešava poslovni problem, uz detaljnu kontrolu svakog koraka procesa.

U ovom odeljku, saznaćete o sledećem:

  • Saradnici za rešavanje poslovnog problema

  • Dokumentovanje poslovnog procesa

Identifikovanje ključnih saradnika

Razmislite o svima koji doprinose ovom procesu. To uključuje ljude u vašem odeljenju i drugim odeljenjima koji svi zajedno rade na ovom problemu. Shvatite šta rade u kontekstu poslovnog problema koji se rešava.

Kada počnete da dokumentujete poslovni proces u sledećem odeljku, želećete da se oslonite na ove ljude koji će vam pomoći da razumete svaki korak. Najverovatnije ćete učiti usput, a možda ćete morati da dodate nove ljude u svoj projektni tim kako biste im pružili perspektive.

Napojnica

Izbegavajte slepe mrlje! Ako dođete do koraka u procesu gde se "i tada dogodi čudo!", moraćete da nađete nekoga ko može da rasvetli detalje. Takođe, uzmite u obzir različite perspektive u radnim sklonostima i ograničenjima.

U našem primeru scenarija, identifikovali smo ove ključne saradnike:

Li – prodaja, Nik – menadžer prodaje, Gibson – operacije, Rebeka – nadzornik, Abhaj – računovođa, Šarlota – finansijski direktor.

Otkrijte procese za poboljšanje korišćenjem usluge Process advisor

Ako je vaš zadatak obavljen u potpunosti na računaru, možete da otkrijete sve korake koje različite osobe u vašoj organizaciji izvršavaju da bi dovršile zadatak korišćenjem naše funkcionalnosti otkrivanja procesa pod nazivom process advisor. Process advisor vizuelizuje vaš proces na mapi procesa i otkriva uska grla i metrike za vaš proces putem analitičkog izveštaja.

Mapa procesa

Napomena

Možete li nam reći o svojim željenim postavkama jezika u dokumentaciji? Ispunite kratku anketu. (imajte na umu da je ova anketa na engleskom jeziku)

Anketa će trajati oko sedam minuta. Ne prikupljaju se lični podaci (izjava o privatnosti).