Azure Lab ( Template and Labs) fail to start up or takes 10+ min to start up

Kevin Ali 51 Reputation points
2024-06-25T15:35:14.76+00:00

I have a couple of labs, and have noticed that start up time for these labs are quite long, they use to take only a couple of minutes but now takes up to 10+ minutes.

I noticed that the labs are also failing to start up caused by The Orchestration failed to complete within the expected time limit.

Is there a solution to solve the failure message?
Is there any recommendation to keep start up time for labs/template fast? or what would cause them to slow down?

Azure Virtual Machines
Azure Virtual Machines
An Azure service that is used to provision Windows and Linux virtual machines.
7,513 questions
Azure Lab Services
Azure Lab Services
An Azure service that is used to set up labs for classrooms, trials, development and testing, and other scenarios.
288 questions
0 comments No comments
{count} votes

Accepted answer
  1. kobulloc-MSFT 26,131 Reputation points Microsoft Employee
    2024-06-25T17:40:50.7966667+00:00

    Hello, @Kevin Ali!

    Why are my Azure Lab Services labs now taking longer to start or are running into errors?

    This is a known issue and the Azure Lab Services team is working to address this with a potential fix that is currently being tested. Thank you for reporting this and thank you again for your patience while this is being resolved.


    I hope this has been helpful! Your feedback is important so please take a moment to accept answers.

    If you still have questions, please let us know what is needed in the comments so the question can be answered. Thank you for helping to improve Microsoft Q&A!

    User's image


0 additional answers

Sort by: Most helpful